Avustralya Açık'ta İspanyol Rafael Nadal'ı 3-2 yenen İsviçreli Roger Federer şampiyon oldu

Avustralya Açık'ta İspanyol Rafael Nadal'ı 3-2 yenen İsviçreli Roger Federer şampiyon oldu

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tarihi maç... Tenisin efsaneleri 35 yaşındaki Roger Federer ile 30 yaşındaki Rafael Nadal arasındaki inanılmaz maç nefes kesti. Sporseverlerin uzun süredir hayalini kurduğu ve büyük çekişme içinde geçen maçı Roger Federer 3-2 kazandı. Federer'in 18 grand slam zaferini kazandığı maç yaklaşık 4 saat sürdü.

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık tarihi bir karşılaşmaya sahne oldu.  Tenisin efsaneleri 30 yaşındaki Rafael Nadal ile 35 yaşındaki Roger Federer arasındaki maç saat 11.30'da başladı, yaklaşık 4 saat sürdü. Müthiş maçı kazanan isim 3-2 ile tenisin yaşayan efsanesi Roger Federer oldu. Federer 18. grand slam zaferine ulaşarak kendisinde bulunan rekoru hem de 35 yaşında geliştirdi. 

1 SET: FEDERER HIZLI BAŞLADI

Tenisin yaşayan efsanesi Roger Federer 34 dakika süren ilk seti 6-4'le aldı.

2. SET: NADAL EŞİTLİĞİ YAKALADI

Nadal 2. sete hızlı başladı, 2. oyunda servis kırdı. Büyük çekişmeye sahne olan 3. oyunu alan isim Nadal oldu. Rafael Nadal 4. oyunda da servis kırdı. Roger Federer 5. oyunda servis kırdı ardından kendi servisine tutundu. Nadal 7. oyunu hızlı bitirdi, 8. oyunu Federer aldı. Rafael Nadal 9. oyunda fırtına gibi esti. Nadal 42 dakika süren 2. seti 6-3'le alarak maçta durumu 1-1'e getirdi. 

3. SET: FEDERER FIRTINA GİBİ ESTİ

3. sete hızlı giren isim Roger Federer oldu. Federer 2. oyunda servis kırdı. Federer 41 dakika süren 3. seti 6-1'le aldı. 

4. SET: NADAL GERİ DÖNDÜ

Nadal servis kırdığı 4. seti 6-3 kazanarak maça denge getirdi. Maçta durum 2-2'ye geldi. Kazanan son sette belli olacak. 

5. SET: FİNALE GELİNDİ-İNANILMAZ ANLAR...

5. sete Nadal servis kırarak başladı. 6. oyunda bu kez Federer servis kırdı, durumu 3-3'e getirdi. Kendi servisine de tutunan Federer, müthiş bir düellonun yaşandığı 8. oyunda servis kırarak durumu 5-3'e getirdi. Federer maçı 6-3'le aldı. 

SPORSEVERLER MERAKLA BEKLİYORDU

Kariyerinde 17 grand-slam zaferi bulunan Federer ile 14 grand slam şampiyonluğu yaşayan Nadal arasındaki ezeli rekabet, final turunda uzun zamandır yaşanmadı. Tenisseverelr uzun süredir, sakatlıklarla boğuşan, dönem dönem yaşa bağlı performans sıkıntıları yaşayan Federer ve Nadal arasındaki maçın hayalini kuruyordu. 

Erkeklerde dünya 1 numarası Murray, 2 numarası Djokovic, 3 numarası Raonic'in, kadınlarda dünya 1 numarası Kerber'in elendiği turnuvada müthiş dörtlü Serena ve Venus Williams kardeşler ile Federer ve Nadal fırtına gibi esmiş finale yükselmişti. Serena Williams dün kardeşi Venus Williams'ı yenerek şampiyon oldu. Tenisin 'Ekselansları' olarak anılan yaşayan efsanesi 35 yaşındaki Roger Federer, ezeli rakibi, bir diğer efsane Nadal ile finalde karşılaşıyor. Dev maç TSİ 11.30'da başladı ve Eurosports 1'den canlı olarak ekranlara geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN