Aziz Yıldırım ile Rasim Ozan Kütahyalı arasındaki polemik mahkemeye taşınıyor

Aziz Yıldırım ile Rasim Ozan Kütahyalı arasındaki polemik mahkemeye taşınıyor

Fenerbahçe Spor Kulübü, başkan Aziz Yıldırım'a ve sarı-lacivertli kulübe hakaret ettiği iddiasıyla spor yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Kütahyalı da, kendisine hakaret edildiğini öne sürerek Aziz Yıldırım'ı mahkemeye vereceğini duyurmuştu.

Spor yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında bir basın açıklaması sırasında kendisine hakaret içeren söylemlerde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Kütahyalı, avukatı Esennur Ezgi aracılığıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesini sundu.

SPOR KAMUOYUNU İLGİLENDİREN KONULARDA YORUM YAPIYOR

Başsavcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde Kütahyalı'nın kamuoyuna mal olmuş bir gazeteci olduğu aktarıldı. Dilekçede, Kütahyalı'nın görev yaptığı spor programında Süper Lig'de bulunan bir kulüp ve başkanı ile ilgili kamuoyunu ilgilendiren konularda yorum yaptığı aktarıldı.

YILDIRIM'A SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Suç duyurusu dilekçesinde Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 18 Nisan'da Kadıköy Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde yaptığı bir basın açıklamasındaki konuşmasında Kütahyalı'yı hedef alan, kamuoyu önünde rencide eden, hakaret ve iftira içeren söylemlerde bulunduğu belirtildi.

16-10/23/234593-8360.jpg

'İFTİRA ATTILAR'

Yıldırım'ın yaptığı konuşmanın medyada haber yapılarak yayıldığı kaydedilen dilekçede, "Şüpheli tarafından müvekkilime gerizekalılık, ahlaksızlık söylemleri ile hakaret edilmiş, Türkiye'de örgüt kurup suç işleyen paralel yapı ile ilgili iftira atılmış, ayrıca görevini layıkıyla ifa eden müvekkilime içki içip yorum yapıyormuş gibi iftiralar atılmıştır" denildi.

'KİŞİLİK HAKLARIM İHLAL EDİLDİ'

Dilekçede, söz konusu açıklamalar ve yapılan haberler ile Kütahyalı'nın kişilik haklarının ağır şekilde ihlal edildiği belirtilerek, Yıldırım hakkında savcılıkça resen soruşturma başlatılması talep edildi.

16-10/23/fft81_mf1919502.Jpeg

FENERBAHÇE'DEN HAMLE GECİKMEDİ

Fenerbahçe, Rasim Ozan Kütahyalı hakkında da suç duyurusu yapacağını açıkladı. Sarı-Lacivertliler resmi sitelerinden şu açıklamayı yaptı:

"Rasim Ozan Kütahyalı isimli sözde gazeteci ile ilgili, FETÖ’yü öven ve faaliyetlerini destekleyen tüm yazıları ve demeçleri ile, kulübümüz aleyhinde her hafta bir televizyon kanalından yaptığı hakaret dolu açıklamaları sebebiyle, hukukçularımız tarafından yapılan çalışma neticesinde oluşturulan dosya tahtında yarın suç duyurusunda bulunulacaktır.

Ayrıca, bahse konu şahsın çıkarıldığı televizyon kanalında, sporun barışçıl ruhuna aykırı, halkı kin ve nefrete iten söylemleri ve 6222 sayılı yasaya devamlı olarak muhalefet eden açıklamaları nedeniyle, başta RTÜK olmak üzere gerekli tüm mercilere hukuki başvurular yapılacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN