Beşiktaş Ajax deplasmanından eli boş döndü

Beşiktaş Ajax deplasmanından eli boş döndü

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu maçında Beşiktaş deplasmanda Ajax ile karşı karşıya geldi. Mücadele Ajax'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci maçında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Hollanda temsilcisi Ajax'a 2-0 mağlup oldu.

Ajax Beşiktaş karşısında 17'nci dakikada Berghuis, 43'üncü dakikada Haller'in ayağından bulduğu gollerle 3 puanı hanesine yazdırdı.

ajax-besiktass1.jpg

Mücadeleyi Fransa Futbol Federasyonundan Benoit Bastien yönetti. Maçta, Hicham Zakrani ve Aurelien Berthomieu yardımcı hakem olarak görev alırken, dördüncü hakem ise Jeremie Pignard oldu.

Beşiktaş, C Grubu'ndaki ilk maçında Almanya temsilcisi Borussia Dortmund'a evinde 2-1 mağlup oldu. Ajax ise deplasmanda Portekiz'in Sporting'i 5-1 yendi.

besiktas-ilk-11.jpg

MAÇIN İLK 11'İ

Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martinez, Blind; Gravenberch, Alvarez; Antony, Berghuis, Tadic; Haller.

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Serdar, N'Sakala, Umut Meraş, Josef, Salih, Can, Kenan, Rıdvan, Batshuayi.

BEŞİKTAŞ'TA BİR DÜZİNE EKSİK

Siyah Beyazlılar'da Atiba, Teixeira, Pjanic, Ghezzal, Welinton, Vida, Larin, N'Koudou, Mehmet Topal ve Necip sakatlıkları nediyle kadroya alınmadı. Covid-19 testi pozitif çıkan Montero ile UEFA listesinde yer almayan Güven Yalçın da maçta forma giyemedi.

Siyah-beyazlı ekip önemli karşılaşmada 12 oyuncusundan yoksun mücadele etti.

bjk-ajax.jpg

AJAX 4 MAÇTA 22 GOL ATTI

Beşiktaş'ın rakibi Ajax, son yılların en formda dönemini yaşıyor.

Kendi ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 8 maçta 7 galibiyet 1 beraberlik alan Amsterdam ekibi, bu maçlarda toplam 35 gol atıp, sadece 2 gol yedi.

Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçta deplasmanda Sporting'i 5-1 yenen Ajax, ligde de farklı galibiyetler alıyor. Lizbon maçından 3 gün sonra Eredivisie'de Cambuur'u 9-0 gibi çok farklı bir skorla geçen Hollanda ekibi, peşinden Fortuna Sittard'a 5 gol attı.

Kırmızı beyazlılar son lig maçında da Groningen'i 3-0'la geçti. Ajax bu sezon oynadığı 8 maçın 4'ünde 5 gol, birinde de 9 gol attı.

MAÇTA İLK YARI

17. dakikada sol kanatta topla ilerleyen Dusan Tadic çalımlarla ceza sahası içine girdi. Pasında kale önünde topu kontrol eden Steven Berghuis, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0

26. dakikada son çizgide Sebastien Haller topu penaltı noktasına gönderdi ve Edson Alvarez hiç bekletmeden kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Ersin Destanoğlu topu son anda çeldi.

40. dakikada Haller'in sağ kanattan kale arkasında pasında müsait durumda topla buluşan Tadic'in kötü vuruşunda top yandan dışarı gitti.

43. dakikada Berghuis'in ceza sahası dışı sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde Haller, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0

bjk-ajax-haber.jpg

MAÇTA 2. YARI

51'inci dakikada sol kanattan Tadic'in ortasında topa iyi yükselen Haller'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak Ersin'de kaldı.

53'üncü dakikada Can'ın pasında topla buluşan ve savunmanın arkasına sarkan Batshuayi'nin sert vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

62'nci dakikada Can'ın pasında savunma arkasına sarkan Kenan kaleci Pasveer ile karşı karşıya kalarak topu ağlara gönderdi ancak mücadelenin hakemi Benoit Bastien öncesinde yapılan faul sebebiyle golü geçerli saymadı.

69'uncu dakikada Tadic'in sol kanattan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Haller'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

85'inci dakikada Neres'in ceza yayı üzenden vuruşunda kaleci Ersin gole izin vermedi.

Karşılaşma 2-0 Ajax üstünlüğü ile sona erdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN