Vodafone değil, Jurassic Park!

Vodafone değil, Jurassic Park!

Bir dönem bileğinin bükülmediği Vodafone Park’ta Malmö’ye yenilerek Avrupa’ya havlu attıktan 3 gün sonra Trabzonspor önünde kâbusu yaşayan Beşiktaş, 1 puanı 90+6’da kurtardı. 45+1’de Rodallega ile öne geçen, 47’de Nwakaeme ile 2 farklı üstünlüğe ulaşan Bordo-Mavili ekip, üst üste 4’üncü zaferin eşiğinden döndü. Kartal’ın sayıları Onazi (k.k.) ve Mustafa’dan geldi.

Son dönemde taraftarına kâbus yaşatmayı alışkanlık haline getiren Beşiktaş, dün zincire bir halka daha ekledi... 2 farklı geriye düştüğü karşılaşmada sonradan oyuna giren Mustafa’nın 90+6’da attığı golle beraberliği kurtaran Siyah-Beyazlı ekip, taraftarına saç baş yoldurttu. Bir dönem Vodafone Park’ta Kartal kesilen, bu sezon ise şok üstüne şok yaşayan Beşiktaş, ligde Antalyaspor ve Sivasspor’a, Avrupa Ligi’nde de Genk ile Malmö’ye yenilmekten kurtulamadı. Siyah-Beyazlılar, İstanbul’a üst üste üç galibiyetle gelen Trabzonspor’dan aldığı bir puanla adeta hayata tutundu...

Yüksek tempoda başlayan mücadelenin 3’üncü dakikasında ilginç bir pozisyonla başladı. Pereira’nın uzaklaştırmak için vurduğu top Beşiktaş kalesine yöneldi. Önde yakalanan Karius’un direğe çarptığı pozisyon autla sonuçlandı. 6’da sağdan Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta Hüseyin kafayı vurdu, Karius nefis bir refleksle topu kornere çeldi. 7’de Quaresma’nın sağdan ortasında Güven gelişine vurdu, top yan ağlarda kaldı. 11’de geri pasta Uğurcan topu ayağının altından kaçırdı. Güven’in hareketlendiği pozisyonda genç kaleci hatasını telafi etti. 21’de Sosa’nın kullandığı serbest vuruşta Rodallega’nın kafasından seken topa Nwakaeme vurdu, meşin yuvarlak direkten döndü. 25’te Ljajic’in ortasında Güven kafayı vurdu, topu dışarı gönderdi. 30’da Adriano’nun uzaktan nefis şutunda Uğurcan gole izin vermedi. 32’de Ljajic’in sert şutunda top yan ağlarda kaldı. 45+1’de Sosa'nın ortasında Medel’in müdahale edemediği topu kontrol eden Rodallega, Karius'tan sıyrılıp ağlara bıraktı: 0-1. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İlk devreyi golle kapatan Trabzonspor, ikinci 45 dakikaya da golle başladı. 46’da Güven karşı karşıya pozisyonda Uğurcan’ı aşamadı. 47’de Trabzonspor farkı ikiye çıkardı. Nwakaeme, ceza alanı ön çizgisinden mükemmel bir plaseyle topu ağlara gönderdi: 0-2. 53’te sağdan son çizgiye inen Dorukhan'ın ortasında savunmadan seken topu Caner indirdi, bomboş durumdaki Ljajic vurdu, üstten auta gönderdi. 57’de soldan kullanılan korner sonrası Caner'in içeri doldurduğu topa ön direkte Dorukhan hamle yaptı. Onazi'ye çarpan top ağlara gitti: 1-2. 64’te sağdan kullanılan kornerde ön direkte Vida kafayı vurdu, Uğurcan güçlükle kornere çeldi. 67’de Gökhan’ın nefis pasında topla buluşan Dorukhan sağ çaprazdan vurdu, topu ağlara gönderdi. Ancak VAR incelemesinin ardından ilk pozisyonda Lens’in ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı. 90+6’da Gökhan'ın kafayla arkaya aşırmak istediği top kaleciden sekti. Arka direkteki Mustafa kafayla ağlara gönderdi, skoru belirledi: 2-2.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN