Beşiktaş’a Amerikan Kartalı

Beşiktaş’a Amerikan Kartalı

Cenk Tosun’un takımdan ayrılmasından sonra aradığı santrforu Orlando City’de bulan Beşiktaş, İstanbul’a getirdiği Cyle Larin’i KAP’a da bildirdi. Atiba’nın önerisi ile alınan Kanadalı oyuncu, sağlık kontrolünden geçirilirken Orlando yönetimi ise transferin hukuksuz olduğunu iddia etti.

Beşiktaş, yıldız futbolcusu Cenk Tosun’un Everton’a transfer olmasının ardından forvet hattında oluşan boşluğu doldurmak için transfer çalışmalarını hızlandırmıştı. Kara Kartal,  ABD Futbol Ligi (MLS) ekiplerinden Orlando City’de forma giyen Kanadalı futbolcu Cyle Larin ile görüşmelere başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

Beşiktaş’ın kadrosuna katmak istediği ve KAP’a bildirdiği 22 yaşındaki Cyle Larin, sağlık kontrolünden de geçti. Önceki gün İstanbul’a gelen Kanadalı futbolcu, transfer görüşmelerinin büyük bir bölümünün tamamlanmasının ardından da dün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi. Siyah-Beyazlı kulübün resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, detaylı kan tetkikleri yapılan 22 yaşındaki forvet; ortopedi, iç hastalıklar, göz, KBB, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildi. Genç futbolcu daha sonra akciğer, kardiyak ve radyolojik testlerinden geçirildi.

Öte yandan Orlando City basın sözcüsü Diogo Costcho, Larin’in kendileriyle 1 yıl daha kontratının olduğunu ve Beşiktaş’ın hukuka aykırı bir sözleşme yaptığını belirterek, “Tüm hukuksal yollara başvuracağız” dedi.  Pürüzlerin giderilmesi halinde Beşiktaş’ın Orlando City’ye ödeyeceği bonservis bedelinin yaklaşık 1.5 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Futbol kariyerine ABD’nin UConn Huskies takımında başlayan Jamaika asıllı Kanadalı futbolcu, 2015 yılında Orlando City’ye transfer olmuştu. Orlando City ‘de 87 karşılaşmada 43 gol atan Larin, Kanada Milli Takımı’yla 21 maçta 5 gol atma başarısı gösterdi.

LARİN’İN GEÇMİŞİ KORKUTUYOR

Beşiktaş’ın yeni transferi Cyle Larin’in geçmişte yaşadıkları Siyah-Beyazlı taraftarların gözünü korkutuyor. Geçtiğimiz yaz madde etkisi altında araba kullanırken ters yola girip yakalanan 22 yaşındaki futbolcu, bir süre cezaevinde kaldı. Larin, MLS statüsü gereği doktor kontrolünde tedavi görüp programını tamamladıktan sonra sahalara dönebildi. Bu hadise yüzünden Orlando City’nin üç maçını kaçıran Larin, Kanada Milli Takımı tarafından da Gold Cup turnuvası kadrosundan çıkarılmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN