Beşiktaş'ın maçında Rus taraftarlardan "hainler" pankartı

Beşiktaş'ın maçında Rus taraftarlardan "hainler" pankartı

Türkiye'nin Suriye sınırında SU-24 tipi bir Rus savaş uçağını düşürmesinden sonra iki ülke arasındaki gerginlik spora da yansıdı. Beşiktaş'ın Rusya deplasmanında Avtodor Saratov ile karşılaştığı maçta Türkçe ve Rusça "hainler" pankartları açıldı.

Türkiye hava sınırını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi sonrası iki ülke arasında başlayan gerginlik spora da yansıyor.

Eurocup E Grubu 7. maçında Rusya'da Avtodor Saratov ile karşılaşan Beşiktaş Sompo Japan iki gündür Rus polisinin sıkı güvenlik tedbirleri ile korunuyor. Siyah beyazlıların kaldığı otel ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan Rus polisi deyim yerindeyse adeta kuş uçurmadı.

Ruslardan "hainler" performansı

Bu akşam oynanan ve Avtodor Saratov'un 93-83 kazandığı grup maçına ise Rus seyircilerin açtığı pankart ve dövizler damgasını vurdu. Tribünün bir tanesini tamamen kapatacak şekilde yaklaşık 20-30 metre uzunluğunda dev bir pankart hazırlayan Rus seyirciler bu pankarta Rusça ve Türkçe 'Hainler' yazdı. Bunun yanı sıra bir çok döviz hazırlayan Rus taraftarlar maçta zaman zaman Türkiye aleyhine tezahüratlar yaptılar.

Beşiktaş Basketbol Sorumlu Yöneticisi Hakan Özköse ve kulüp yetkililerinin girişimi ve şikayetleri sonucu 3. periyotta bu dev pankart salondan kaldırıldı.

Hakan Özköse: Önlemler üst düzeyde

Hakan Özköse yaptığı açıklamada, "İki gündür buradayız. Güvenlik açısından herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Rus polisi bizim için hem otel içinde, hem otel dışında çok geniş güvenlik önlemi almış durumda. Resmen kuş uçurtmuyorlar. Salona gelinceye kadar, maç öncesi ve maç sonrasında da çok büyük sıkıntılarla karşılaşmadık. Sadece bir tribünün tamamını kaplayacak şekilde yaklaşık 40-50 metre büyüklüğünde Rusça ve Türkçe 'hainler' yazan bir pankart hazırlamışlardı.

15-11/25/a3d8ce8980221cecb299a4c17d3c97d0-1448482852.jpg

Resmi girişimlerde bulunarak bu pankartı 3. periyotta kaldırttık. Bunun yanında dövizler falan vardı, protestolar vardı ama çok çok büyütülecek ve bizi tehlikeye sokacak protestolar değildi. Şu an otele geldik ve yarın sabah da Türkiye'ye döneceğiz, her hangi bir sıkıntımız yok" diye konuştu.

MOSKOV/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN