Büyük maçların küçük hocası

Büyük maçların küçük hocası

Galatasaray, Trabzon’da Fenerbahçe maçındaki silik oyun ve beraberliği bile aramıştı. 2-1’lik yenilerek Karadeniz’de alabora olan Aslan, namağlup unvanını da yitirmişti. Deplasmanlarda üst üste alınan 4 yenilgi Igor Tudor’un kredisini sıfırlamıştı. Beşiktaş derbisi de resmen bitişinin belgesi olmuştu. Dillerdeki tek isim ise Fatih Terim’di...

BÜLENT TUNCAY

Her şey iyi giderken Fenerbahçe karşısındaki etkisiz futbol sezona müthiş başlayan Galatasaray’ın tadını kaçırmıştı. 10. haftada Karadeniz’de Fırtına’ya tutulan Galatasaray, 2-1’lik yenilgi ile Trabzon’da alabora oldu. Bu mağlubiyetle 2 haftada 5 puan kaybeden Cimbom, namağlup unvanını da kaybetti. Zorluk derecesi yüksek maçlarda takımın çözüm üretemez hale gelmesi, eleştiri dozunun yükselmesine yol açtı.

Bir sonraki hafta Aslan sahasındaydı ve Türk Telekom Galatasaray’ın yaralarını yeniden saracaktı... Evinde Gençlerbirliği’ni 5-1 yendi Sarı-Kırmızılılar. Tudor’un 3’lü savunma tercihi hâlâ tartışılırken, geldiği günden beri eleştirilen Belhanda ‘10 numara’nın hakkını bu kez veriyordu.

FATİH TERİM SESLERİ YÜKSELİYOR...

18 Kasım 2017, Galatasaray için sezonun dönüm noktasıydı... Başakşehir maçıyla taşlar yerinden oynadı... Cimbom, Fatih Terim Stadı’nda kalesinde tam 5 gol gördü! Tudor’un Galatasaray’ı bu statta bir önceki sezon da 4 gol yemiş ve Hırvat hoca, “Bu maçları kaybedip şampiyon olacaksak ben bunu tercih ederim” ifadesini kullanmıştı. Ama rakibi olan takımlara karşı kazanamamak, hatta futbol olarak hezimete uğramayı izah etmek mümkün değildi. Taraftarlar, Başkan Dursun Özbek’ten Tudor’u göndermesini daha gür sesle istemeye başlamıştı...

Yazılı basında Fatih Terim ismi ilk kez bu maçtan sonra dile getiriliyordu. Taraftarlar, Florya’da her yere Fatih Terim posteri açmıştı...

Temmuz ayının ortasında damatları Ahmet Baran Çetin ve Volkan Bahçekapılı ile İzmir Alaçatı’da kebapçı basan Fatih Terim, olay ortaya çıkınca kamuoyunda sert eleştirilere uğramış ve TFF olaydan 10 gün sonra Terim’i görevden almıştı.

ALANYA MAÇI SONRASI PATLADI

Adı Türkiye’de 2 stada verilen Terim, TFF Yönetim Kurulu yedek üyesi Selahattin Aydoğdu’nun mekanını ‘bastıktan’ sonra ciddi itibar kaybına uğramış ve sezon başında ‘yuvam’ dediği, 6 şampiyonluk kazandığı Galatasaray’da gündeme dahi alın-a-mamıştı. Ama artık dengeler değişmişti. Genç Tudor’la yola devam etmek kolay olmayacaktı. Çılgınca sistem değişikliklerine giden, başta Maicon, Selçuk, Donk ve Rodrigues olmak üzere bazı oyuncularla sorunlar yaşayan Tudor, bir türlü kontrolü ele alamıyordu. Alanya ve Beşiktaş maçları Tudor’un son şansı mı olacaktı? Tudor, Başkan Durun Özbek’in açık desteğine karşın ne kadar tutunabilirdi?

Bir sonraki haftada Alanya’yı evinde 2-0’la geçen Galatasaray rahat bir soluk aldı. Igor Tudor ise adeta patlamıştı! “Beşiktaş derbisini kaybederse yolcu” iddiaları nedeniyle medyaya cevap verdi:

“Büyük maçlar 3, Alanya galibiyeti 1.5 puan! Beşiktaş maçı o kadar önemli ki kazanana direkt kupa verilecek! Şimdi beni kötü hoca gösteriyorsunuz ama Galatasaray lider...”

10-0 BİLE KAYBEDEBİLİRDİ!

Ve Beşiktaş derbisinde Galatasaray adeta dağıldı! Kara Kartal’a 29 yıl sonra 3 farklı (3-0) kaybedilirken, Tudor’un büyük maç sendromu devam etti. Beşiktaş karşısında hiçbir varlık gösteremeyen Sarı-Kırmızılı takım, Vodafone Park’tan 3-0 değil, 10-0’lık daha ağır bir yenilgiyle de ayrılabilirdi. Başakşehir hezimetiyle koltuğu sallanan Tudor’un kredisi artık tamamen tükenmişti. 2.5 yıllık antrenörlük kariyeri bulunan Tudor’un bu tür süreçleri, kırılma maçlarını yönetemeyeceği iyice ortaya çıkmıştı.

Derbi sonrası, “Atmosferden etkilendik” diyerek tartışılacak bir savunmaya imza atan Hırvat hocanın yerine Fatih Terim sesleri yükselmeye devam ediyordu. Bir sonraki hafta Akhisarspor’u 2-0 geriye düştüğü maçta 4-2 ile geçen Galatasaray’da zafere rağmen taraftarın ‘istifa’ protestosu devam ediyordu. Türk Telekom’da kazanmak kolaydı, mesele dışarıda kazanmak, büyük maçları zaferle kapatmaktı...

TUDOR EVİNE, CİMBOM SEÇİME!

İlk devrenin son deplasmanında Malatya’ya 2-1 kaybeden Galatasaray, üst üste 4’üncü deplasmanında sıfır çekiyor ve liderliği yine kaybediyordu. Taraftarlar, Atatürk Havalimanı’nda karşıladıkları Tudor’u yine istifaya davet ediyordu. Hırvat çalıştırıcı, baş parmağıyla ‘tamam’ işareti yaparak tepki veriyordu. Artık yolun sonu gelmişti...

Ve 18 Aralık 2017’de beklenen karar açıklandı. Başkan Dursun Özbek, Tudor’un arkasında daha fazla duramamıştı. Genç teknik direktör ile yollarını ayıran Galatasaray yönetimi, 13 Ocak’ta da seçime gitme kararı aldı. Özbek’in bu stratejik hamleyle muhalefeti gafil avlayıp, koltuğu sağlama almayı hedeflediği iddiaları gazete sayfalarını süslüyordu. ‘Baskın seçim’ kararı, Galatasaray camiası içinde de eleştirilere yol açmıştı.

İstanbul’dan ayrılan Tudor ise kırgınlığını gizlemiyor, “Cadı avı bitti! Cadı yandı. İçim rahat bir şekilde buradan ayrılıyorum. Elimden gelenin en iyisini yaptım. 16 haftanın 14’ünü zirvede geçirdik” sözleriyle veda ediyordu.

Yarın: 21 ARALIK GECESİ TERİM’DEN OLAY TWEET!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN