Cimbom başkanını arıyor

Cimbom başkanını arıyor

Tarihinde 19’uncu kez olağanüstü kongreye giden Sarı-Kırmızılı kulübün 7 bin 688 üyesi, Galatasaray Lisesi’nde kurulacak 18 sandığa atacağı zarflarla yeni başkanı oylayacak. 100. dönem yönetimini belirleyecek seçimde başkan Dursun Özbek güvenoyu almaya, Mustafa Cengiz ise kulübün 37’nci başkanı olmaya çalışacak...

Galatasaray camiasında bugün seçim heyecanı yaşanacak. Sarı-Kırmızılıların 100. dönem yönetiminin belirleneceği kulüp tarihinin 19’uncu olağanüstü genel kurulu, Galatasaray Lisesi’nde gerçekleşecek. 7 bin 688 üye için 18 sandığın kurulacağı kongre saat 10.00’da genel kurul divan heyetinin oluşturulması ve açılış ile başlayacak. Daha sonra seçime geçilecek ve oy verme işlemi 15.00’te son bulacak.

Genel kurulda 23 Mayıs 2015’te Cimbom’un 36’ncı başkanı olarak koltuğa oturan ve görev süresinin bitimine 4 ay kala erken seçime gitme kararı alan mevcut başkan Dursun Özbek ile Mustafa Cengiz yarışacak. Özbek, seçimi kazanması halinde üyelerden güvenoyu almış olacak. Cengiz ise oylamadan galip ayrılması durumunda Sarı-Kırmızılı kulübün 37’nci başkanı olarak tarihe geçecek. Genel kurul üyeleri Dursun Özbek için kırmızı, Mustafa Cengiz için ise sarı renk oy pusulalarını kullanacak.

Bugüne kadar 36 farklı ismin başkanlık yaptığı 113 yaşındaki Galatasaray’da koltukta en uzun süre oturan isim ise kulübün kurucusu ve ilk başkanı olan Ali Sami Yen oldu. 1905-1918 tarihlerinde aralıksız 13 yıl boyunca başkanlık görevini yürüten Ali Sami Yen, 1925’te yeniden aday oldu ve seçimi kazanarak 1 yıl daha bu görevi üstlendi. Ali Sami Yen, toplam 14 yıl başkanlık koltuğunda oturdu.

ADAYLARIN LİSTELERİ

18-01/20/asd.jpg

Asil üye:

Özkan Olcay

* Osman Kocaman

* Nasuhi Sezgin

* Mehmet Dedeoğlu

* Can Topsakal

* Ahmet Cebeci

* İsmail Sarıkaya

* Hasan Murat Atay

* Ural Aküzüm

* Ali Yüce

Yedek üye:

* Mehmet Onultan

* Cevat Genç

* Burçin Aslan

* Serdal Koç

* Ozan Oral

18-01/20/adasdasdasdasd.jpg

Asil üye:

* Celal Açar

* Ahmet Sabri Şenkal

* Acar Baltaş

* Nejat Güney

* Okan Böke

* Adil Araboğlu

* Emre Erdoğan

* Cenk Soyer

* Hacı Hüseyin Toprak

* Ahmet Ünal Çeviköz

Yedek üye:

* Mahmut Recevik

* Mehmet Ömer Cansever

* Dinç Üner

* Erol Özmandıracı

* Arif Badur

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN