Cimbom’un zafer gecesi

Cimbom’un zafer gecesi

Cimbom, Şampiyonlar Ligi D Grubu üçüncü maçında bugün Schalke 04’ü ağırlayacak. Gruptaki ilk iki mücadeleyi üç puanla tamamlayan Aslan, mutlak galibiyet arayacak. Reges, Feghouli, Onyekuru ve Emre Akbaba forma giymeyecek.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 3. haftamaçında bugün Almanya’nın Schalke 04 ekibini konuk edecek. Türk Telekom Stadı’nda saat 22.00’de başlayacak karşılaşmayı Fransız hakem Benoit Bastien yönetecek. Gruptaki ilk maçında sahasında Lokomotiv Moskova’yı 3-0 yenen sarı-kırmızılı takım, ikinci maçında deplasmanda Porto’ya 1-0 mağlup olmuştu. İlk müsabakasında sahasında Porto ile 1-1 berabere kalan Schalke 04, ikinci maçında ise Lokomotiv Moskova’yı dış sahada 1-0 yenmişti. Grubun diğer maçında Lokomotiv Moskova ile Porto, aynı saatte Moskova’da karşı karşıya gelecek. Galatasaray’da karşılaşma öncesinde birçok futbolcunun sakat olması teknik direktör Fatih Terim’i düşündürüyor. Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Fernando Reges, Sofiane Feghouli, Henry Onyekuru ile Emre Akbaba müsabakada forma giyemeyecek. Galatasaray’ın karşılaşmaya Fernando Muslera, Martin Linnes, Maicon Roque, Serdar Aziz (Ozan Kabak), Yuto Nagatomo, Ryan Donk, Badou Ndiaye, Sinan Gümüş, Younes Belhanda, Garry Rodrigues ve Eren Derdiyok 11’i ile çıkması bekleniyor.

Cimbom, Avrupa kupalarında Schalke maçıyla 274’üncü karşılaşmasına çıkacak. Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında daha önce çıktığı 273 müsabakanın 99’undan galibiyetle ayrıldı. 103 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 71 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 373 kez havalandıran sarı-kırmızılar, kalesinde ise 405 gole engel olamadı. Sarı-kırmızılı takım, Schalke 04 müsabakasını kazanması durumunda Avrupa kupalarındaki 100. galibiyetini elde edecek.

Muslera rekor peşinde

UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Schalke 04 ile karşı karşıya gelecek Galatasaray’da Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, rekorlarına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Sarı-kırmızılı takımda 8. sezonunu geçiren 32 yaşındaki kaleci, Schalke 04 maçında görev alması durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasından itibaren sarı-kırmızılı formayı en fazla giyen yabancı oyuncu rekorunu egale edecek. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde şu ana kadar 29 müsabakada kalesini koruyan Fernando Muslera, otuzar maçla bu alanda zirvede yer alan sarı-kırmızılıların eski oyuncularından Faryd Mondragon ve Gheorghe Popescu’nun rekoruna ortak olacak. Galatasaray’ın efsane oyuncularından Gheorghe Hagi de UEFA Şampiyorlar Ligi’nde grup aşamasından itibaren 25 müsabakada görev almıştı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN