Ders çıkışında atlet oldum

Ders çıkışında atlet oldum

Türkiye'de maraton denince ilk önce akıllara gelen isim Osman Atakan Tekin, atletizmle nasıl tanıştığını anlattı: “Lisede okurken bahçenin kum havuzunda sırıkla atladım. Bunun üzerine matematik dersindeyken müdürün beni odasına çağırmasıyla okulun atletizm takımına alındım.”

CELAL DEMİRBİLEK

Dünya Maraton Birliği Türkiye Temsilcisi, maratonda birçok ilke imza atmış Osman Atakan Tekin kendisine dair bilinmeyenleri Karar gazetesiyle paylaştı. 5 kıta, 20 ülkede 85 maraton ve yarı maraton koşan Tekin, “Dünyanın bir numarası New York Maratonu’nda 12 ve Japonya’da 5 defa olmak üzere 5 kıta ve 20 ülkede 85 maraton ve yarı-maraton koştum. Başta İstanbul Maratonu’nun (Avrasya Maratonu) 1979’daki kuruluşundan bu yana ve Türkiye’deki diğer uluslararası maratonlarda hakemlik, tören yöneticiliği ve sunuculuk yaptım” açıklamasında bulundu.

Beylerbeyi’nde futbol oynarken atletizmle tanıştığını söyleyen Osman Atakan Tekin hikayesini şöyle paylaştı: “1962 yılında Maçka Teknik Lisesi bahçesindeki kum havuzunda bir vesile sırıkla atladım. Müdür muavini rahmetli Mustafa Türk, matematik dersindeyken beni çağırttı. Kızacak diye korktum ama beni okulun atletizm takımına aldığını söyledi. Liseler İstanbul Şampiyonası’nda sırıkla atlayışımı Fenerbahçe idarecisi Ünal Uyguç takip etmiş. Yarış sonrası neden diye sormama fırsat kalmadan nüfus kağıdımı aldı ve beni Fenerbahçe’nin atleti yaptı.”

3 OLİMPİYAT MEŞALESİ TAŞIDI

Türkiye’de ilk yarı maraton proje dosyasını hayata geçirdiğini belirten Tekin, “1986 yılında Türkiye Şişe-Cam Fabrikaları Atletizm Koordinatörü iken, bir gün dönemin Eyüp Belediye Başkanı Sayın Eyüp Uçak aradı ve Silahtarağa Halk Koşusu için kendilerine yardımcı olmamı istedi. Ben de kendilerine Halk Koşusu yerine Türkiye’de ilk defa yapılacak bir yarı maratonun daha etkili olacağını, proje dosyasını ve bütçesini hazırlayıp kendilerine sunacağımı söyledim ve 1987’de Türkiye’nin ilk Yarı Maratonu Mavi Haliç’i düzenledik” dedi. Öte yandan Osman Atakan Tekin, Türkiye’de Olimpiyat Oyunları meşalesini en çok taşıyan kişi konumunda. Tekin, 1964 Tokyo, 1972 Münih ve 2004 Atina Olimpiyat Oyunları’nın meşalesini taşıdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN