Devlerin Cengiz savaşı

Devlerin Cengiz savaşı

Roma’daki performansıyla Bayern Münih’in ilgisini çeken milli oyuncu için Arsenal’ın da devreye girdiği öne sürüldü. Bayern’in 60 milyon euroluk bir teklifi hazırladığı Cengiz Ünder’i kadrosuna katmak isteyen İngiliz ekibinin de benzer bir bütçeyi gözden çıkardığı vurgulandı. Roma da yıldız futbolcunun sözleşmesini uzatmaya çalışıyor…

Bucaspor’da başlayıp, Altınordu’da devam eden altyapı serüveninin ardından 21 Aralık 2014’te ilk profesyonel sözleşmesini imzalayarak Altınordu A takımına alınan Cengiz Ünder, aradan geçen 4 yıldan daha üz sürede Avrupa’nın önemli kulüplerine peşine takan yıldız bir oyuncu haline geldi. 2016-2017 sezonu öncesi bonuslarla birlikte 4.8 milyon euroluk maliyetle Medipol Başakşehir’e transfer olan milli futbolcu, burada geçirdiği 1 yılın ardından bonservisi için 13.4 milyon euro ödeyen Roma’nın yolunu tuttu...

Gerek Roma’da gerekse Milli Takım’daki performansıyla Avrupa’nın mali açıdan daha güçlü takımlarının dikkatini çeken Cengiz için devreye giren ilk kulüp, Alman futbol devi Bayern Münih oldu. Alman yetkililerin, başarılı oyuncunun sözleşme fasih bedeline tam 60 milyon euroluk bütçe ayırdığı konuşulurken, İngiliz futbol devi Arsenal’ın da talipler arasına katıldığı öne sürüldü. İtalyan medyası, teknik direktör Unai Emery’nin kadrosunda görmek istediği Cengiz için Arsenal’ın da 60 milyon euroyu gözden çıkardığını iddia etti. Yıldızını yüksek bütçeli kulüplere kaptırmamak için harekete geçen Roma’nın sözleşmesini uzatmaya çalıştığı 21 yaşındaki oyuncu için Arsenal’ın devre arasında teklif sunmaya hazırlandığı da sızan bilgiler arasında.

Geçen sezon Roma ile çıktığı 32 resmi karşılaşmada 8 gol atıp, 2 de asist yapan Cengiz Ünder, bu sezon ise görev yaptığı 12 mücadelede 2 iki kez ağları sarsarken, 3 de asiste imza attı. 15 kez terlettiği milli forma ile de 4 gole imza atan ve asıl mevkisi sağ kanat olan yıldız oyuncu, sol kanat ve forvet arkasında da görev yapabiliyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN