Düğüm Aslan’ın evinde çözülecek

Düğüm Aslan’ın evinde çözülecek

Şampiyonluk yarışının nefes nefese devam ettiği Süper Lig’de mutlu sona giden yolda en etkin takım Galatasaray olacak. Şu ana kadar bu yoldaki rakipleri ile oynadığı maçlarda galibiyet yüzü görememesine rağmen zirvede oturan Cimbom, 29’uncu haftada Başakşehir’i, 31’inci haftada da Beşiktaş’ı ağırlayacak.

SELİM YILDIRIM/İSTANBUL

Süper Lig’in 26. haftası kritik iki maça sahne oldu. Galatasaray, 1999’dan beri kazanamadığı Kadıköy’de yine 3 puanı alamasa bile rabininin farkı azaltmasına izin vermedi. Derbiye 3 puan parolasıyla çıkan Fenerbahçe, hedefine ulaşamayınca haftaya başladığı şekilde zirveyi 6 puan geriden takip etmek zorunda kaldı.

Beşiktaş’ı 1-0 yenen Başakşehir ise kritik bir galibiyete imza attı. Lacivert-Turunculular, 29. haftada konuk olacağı Galatasaray ile arasındaki farkı 1 puana indirdi...

18-03/21/ekran-resmi-2018-03-21-013637.png

Beşiktaş ile Fenerbahçe yarışta biraz geride kaldı ama henüz hiçbir şey bitmiş değil. Şampiyonluğu getirecek puan barajının her hafta 1-2 basamak geri çekildiği Süper Lig’de kağıt üzerinde kolay görünen maçların bile son derece zor geçtiği yadsınamaz bir gerçek. Konyaspor, Gençlerbirliği, Osmanlıspor, Antalyaspor ve Alanyaspor’un tutunmaya çalıştığı ligde Kasımpaşa, Bursaspor, hatta Yeni Malatyaspor ile Akhisarspor da tehlikeli bölgeden uzak durmayı hedefliyor. Dolayısıyla pek çok takım bir amaç uğruna mücadele ediyor.

Bir de zirveye ortak olan takımların kendi aralarında oynayacağı karşılaşmalar var. 29. haftada Başakşehir’i, bundan iki hafta sonra da Beşiktaş’ı konuk edecek lider Galatasaray’ın bu iki maçtan alacağı sonuçlar yarışta büyük önem taşıyor. Sezonun geride kalan bölümünde ilk 4 takımın kendi arasında oynadığı maçlarda en kötü performansa sahip takım olan Cimbom, şu ana kadarki performansının üzerine çıkamadığı taktirde bambaşka bir manzara ile karşılaşabilir.

Bu hafta Beşiktaş’ı yenerek hem ikinci sırayı geri alan hem de moral kazanan Başakşehir, aynı zamanda ilk 4’ün kendi arasında oynadığı karşılaşmalarda en iyi performansa imza atan takım olarak öne çıktı. Zirve mücadelesi veren ekiplerden sadece Galatasaray ile maçı kalan Lacivert-Turunculular, TT Stadı’nda bir sürpriz yapması halinde konumunu daha da güçlendirebilir.

Beşiktaş da Galatasaray derbisi dışında ilk 4 ile olan maçlarını bitirdi. 29. haftada Cimbom ile Başakşehir karşı karşıya geldiğinde gözü kulağı TT Stadı’nda olacak Kara Kartal, 2 hafta sonra aynı statta ezeli rakibinin önüne çıkacak. Belki de sezonun son derbisi final niteliğinde olacak...

Kesin konuşmak için erken... Ancak ligde dikkat çeken iki unsurdan söz etmek gerek. Birincisi düğümün TT Stadı’nda çözülme ihtimalinin yüksekliği... İkincisi ise ilk 4’ün kendi aralarındaki maçlarda en kötü performansa sahip olan Cimbom’un, bu grafiğini ev sahibi olacağı iki karşılaşmada değiştirememesi halinde büyük hüsran yaşayabileceği...

İLK ADAY ALİ FATİNOĞLU

Galatasaray’da mayıs ayında yapılacak genel kurul öncesi adaylığını açıklayan ilk isim iş adamı Ali Fatinoğlu oldu. Camianın önde gelen isimlerinin desteğini arkasına alan Fatinoğlu, 201 imzayı da şimdiden topladı. Kulübün mali sorunlarının ciddi boyutta olduğunu belirten Fatinoğlu, “Çözüm ancak çok iyi ve çalışkan bir ekiple mümkün. Fatinoğlu ailesinin Galatasaraylılığı kendisi bir Galatasaray Liseli olan dedemizden mirastır” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN