Dünyanın en pahalısı 19’luk süper star Mbappe

Dünyanın en pahalısı 19’luk süper star Mbappe

Dünya Kupası’nda yıldızını iyice parlatan PSG’nin 19 yaşındaki forveti, 216.5 milyon euroluk tahmini değeri ile dünyanın en pahalı oyuncusu unvanının sahibi oldu. Koltuğun eski sahibi Harry Kane 197.3 milyon euro ile ikinci basamağa gerilerken, ilk 3’ü 197 milyon euro ile Neymar tamamladı. PSG, Neymar için Barcelona’ya 222 milyon euro ödemişti.

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES) Kasım 2018 itibarı ile dünyanın en değerli futbolcularının tahmini transfer değerlerini açıkladı. Listede 216.5 milyon euro tahmini transfer değeri ile Paris Saint-Germain’nin (PSG) Fransız forveti Kylian Mbappe ilk sırada yer aldı. Daha önce bu unvanı elinde bulunduran İngiltere Milli Takımı’nın kaptanı ve Tottenham’ın forveti Harry Kane, ‘en yüksek transfer değerine sahip oyuncu’ koltuğunu Mbappe’ye kaptırdı. Muhteşem bir Dünya Kupası’nın ardından Fransa Ligue 1’de de sezona süper başlayan Mbappe, beklendiği gibi dünyanın en pahalı oyuncusu haline geldi. 19 yaşındaki genç oyuncunun tahmini değeri 216.5 milyon euroya yükseldi.

Geçen yıl Barcelona ile yollarını ayıran ve 222 milyon euroluk rekor ücretle Paris Saint-Germain’in yolunu tutan Neymar’ın şu anki tahmini transfer bedeli ise 197 milyon euro olarak belirlendi. Geçen sezon İngiltere Ligi’ne damga vuran ve Liverpool’un Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselmesinde büyük katkısı olan Mohamed Salah da 173 milyon euro ile listede dördüncü sırada yer aldı.

Dünya futbolunun son yıllarına damga vuran iki isimden biri olan ve geçen yaz 105 milyon euro karşılığında Real Madrid ile yollarını ayırarak Juventus’a imza atan Cristiano Ronaldo ilk 10’da yer almadı. Portekizli yıldız yaşının ilerlemesi nedeniyle listenin dışında kalırken, yıllardır rekabet halinde olduğu Lionel Messi de 170.6 milyon euroluk tahmini değeri ile 6’ncı sıraya kadar geriledi.

CIES’in tahmini bedeller üzerinden yaptığı değerlendirmede PSG, Tottenham ve Barcelona’dan ikişer oyuncu yer alırken Manchester United, Manchester City, Liverpool ve Atletico Madrid de ilk 10’u birer oyuncuyla tamamladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN