Dünyanın gözü bu derbide

Dünyanın gözü bu derbide

Süper Lig’in 9. haftasındaki derbisinde bugün saat 19.30’da Fenerbahçe’yi konuk edecek Galatasaray, sahadan 3 puanla ayrılarak zirvedeki puan farkını açmak istiyor. Sarı-Lacivertliler ise 44 ülkeye yayın lisansı verilen karşılaşmada ezeli rakibini yenerek puan farkını 5’e düşürmeyi hedefliyor.

Beklenen gün geldi ve gözler Süper Lig’de oynanacak dev derbiye çevrildi. Lige iyi bir başlangıç yaparak 8 haftada 7 galibiyet ve 1 beraberlikle 22 puan toplayan Galatasaray, Fenerbahçe derbisinde de başarılı performansını sürdürmeyi amaçlıyor. Sarı-Kırmızılılar ayrıca dev derbi öncesi Süper Lig’deki son 12 maçında da yenilgi yüzü görmedi. Sarı-Lacivertlilerin 8 puan önünde bulunan Cimbom, üst üste kritik maçlar oynayacağı bu dönemi en az kayıpla atlatmanın hesaplarını yapıyor. Türk Telekom Stadı’nda saat 19.30’da başlayacak mücadeleyi, hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır, kariyerinde 11. kez Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde düdük çalacak. Tecrübeli hakemin düdük çaldığı maçlarda Fenerbahçe 6, Galatasaray ise 3 kez sahadan galibiyetle ayrıldı, bir karşılaşma da berabere bitti. Sarı Kırmızılılarda sakatlıkları bulunan Tolga ve Rodrigues’in durumu belirsizliğini koruyor. Her iki oyuncunun durumuyla ilgili sağlık raporunun teknik heyete iletildiği, son çalışmanın ardından bu isimlerle ilgili kararın verileceği bildirildi. Öte yandan derbi öncesi Serdar Aziz, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Fenerbahçe maçında da sarı kart görmesi durumunda Serdar, Trabzonspor maçında cezalı duruma düşecek.

JANSSEN İLK 11’DE

Fenerbahçe ise Galatasaray’ı yenerek, rakibiyle olan puan farkını azaltmak istiyor. Şampiyonluk yarışında henüz 9. haftada 11 puan geriye düşmek istemeyen Kanarya, derbide kazanarak farkı 5’e düşürmeyi hedefliyor. Sarı-Lacivertliler’de zorlu derbi öncesi Mehmet Ekici ve van Persie dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Janssen’in ilk 11’de sahaya çıkması beklenirken, kırmızı kart cezaları sona eren Skrtel, Alper ve İsmail de görev verilmesi durumunda forma giyebilecek. Öte yandan Fenerbahçe, Süper Lig’de Galatasaray’a karşı oynadığı son 5 maçta da yenilmedi. Kanarya, rakibine son olarak 3 yıl önce, 18 Ekim 2014’te Türk Telekom Stadı’nda 2-1 mağlup olmuştu. Daha sonraki 5 maçta Sarı-Lacivertliler, Galatasaray’a karşı 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Fenerbahçe, Galatasaray’a son 3 lig maçında ise gol şansı vermedi. Sarı-Lacivertliler, Türk Telekom Stadı’nda oynadığı son 2 maçtan ise birer beraberlik ve galibiyetle döndü.

EKİM'DE 32. MAÇ

Galatasaray ile Fenerbahçe bugün yapacakları derbi maçla ekim ayında 32. kez karşılaşacak. Taraflar, 108 yıllık rekabette 31 karşılaşmayı ekim ayında oynadı. Ekim ayında Fenerbahçe 12, Galatasaray 5 kez galip geldi, 14 maç da berabere sonuçlandı. Ekim ayındaki derbilerde Fenerbahçe 43, Galatasaray ise 34 gol attı.

ÇAKIR ORANLARI DEĞİŞTİRDİ

Bahis kuruluşu İddaa’nın Fenerbahçe-Galatasaray derbisini hakem Cüneyt Çakır’ın yöneteceğinin açıklanmasıyla birlikte karşılaşmanın oranlarında değişiklik yaptığı öne sürüldü. Oranlarda değişiklik yapılması ise Fenerbahçeli taraftarların tepkisine neden oldu. İddaa Galatasaray’ın oranını 1.85’ten 1.70’e düşürdü ve Fenerbahçe’nin oranını da 2.90’dan 3.30’a çıkardı. Derbinin hakemi olarak Fenerbahçelilerin istemediği Cüneyt Çakır’ın adının açıklanmasıyla aynı anlarda yeni iddaa oranlarının da açıklanması ilginç bir tesadüf oluşturdu. Fenerbahçeli taraftarlar bu tesadüfü, Cüneyt Çakır ismine bağladı.

900 MİLYON LİRALIK KARŞILAŞMA

Süper Lig’de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bugün oynanacak derbi, piyasa değeri 900 milyon lirayı bulan futbolcuların mücadelesine sahne olacak. Alman internet sitesi Transfermarkt’ın verilerinde, Süper Lig’in en pahalı takımı 493,8 milyon lirayla Beşiktaş gösterilirken, ikinci sıradaki Galatasaray kadrosunun tahmini piyasa değeri 461 milyon lira olarak belirtildi. Sıralamada üçüncü sırada yer alan Fenerbahçe kadrosunun piyasa değeri ise 432,8 milyon lira olarak tahmin ediliyor. İki takım futbolcuları kıyaslandığında en değerli isim 51.9 milyon lirayla Fenerbahçeli futbolcu Vincent Janssen oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN