Ersun Yanal ve ‘teferruat’lar…

Ersun Yanal ve ‘teferruat’lar…

Fenerbahçe, yaz döneminde transferi UEFA’nın finansal fair play kurallarının izin verdiği ölçüde yaptı. Aynı maliyetle farklı oyuncular alınabilirdi elbet. Ancak ‘gel futbol politikamızı yönet’ denilen Damien Comolli’nin tercihi ya da ikna edebildikleri Jailson, Frey, Slimani, Ayew, Reyes ve Benzia oldu. Altınordu’dan alınan Barış Alıcı ve kaleci Berke ile Harun ise büyük ölçüde yönetimin başka kaynakların tavsiyeleri ile kadroya kattığı isimlerdi. Geçen sezon kenara itilan “Eljif Elmas’ın da devreye girmesi ile ortaya bir şey çıkar mı?” sorusunun yanıtı çok acı bir tablo oldu.

SELİM YILDIRIM

Phillip Cocu’nun ellerinde verimli olamayan kadro, Erwin Koeman’ın ilk günlerinde farklı bir kimliğe bürünür gibi olsa da aslında pek bir şey değişmedi. Sonraki maçlar ve skorlar da bunu ortaya koydu. Oynanan (ya da oynanamayan) oyun 3 aşağı, 5 yukarı aynıydı. Koeman hamlesi ile tasta da hamamda da bir değişiklik olmayınca Ersun Yanal arzusu başkan Ali Koç’u da köşeye sıkıştırdı.

Yanal’ın yakın zamanda bu takımın başına gelmesi artık kaçınılmaz bir son gibi duruyor. Ancak istediği şartları ‘teferruat’a bağlayan Yanal geldiğinde ne değişeceğini bir parça düşünmek gerek. Yanal, bu takımın bir tık üste çıkmasını belki sağlayabilir ama taraftarın istediği gibi ‘vuran, kıran, parçalayan’ bir Fenerbahçe’nin ortaya çıkması mümkün değil. Çünkü takımın kimyası buna uygun değil.

2013-2014 sezonunda Fenerbahçe’yi şampiyon yaptığında Kadlec, Bruno Alves, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Emre Belözoğlu, Cristian Baroni, Raul Meireles, Moussa Sow ve Dirk Kuyt gibi oyuncular olan Yanal, bu kez Jailson, Frey, Slimani, Ayew, Reyes ve Benzia ile idare etmeye çalışacak.

Yeni sezon için arzu ettiği hamleleri yapma şansı verilir ve kendi kafasındaki kadroyu kurarsa Yanal bazı şeyleri değiştirebilir. Ama o da belki. Yanal’ın da sihirli değneği olmadığını kabul etmek gerek. Geçen sezon 8. haftada Trabzonspor ile yolları ayrıldığında Yanal’ın 2 galibiyeti, 3 beraberliği ve 3 yenilgisi vardı. 8 haftada 17 gol atan Yanal’ın Trabzonspor’u 21 gol yemiş ve -4 averajda kalmıştı. Ama ‘bunlar teferruat’ diyorsanız o başka…

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN