EURO 2024 Türkiye'ye yakışır

EURO 2024 Türkiye'ye yakışır

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Futbol Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin EURO 2024'e çok iyi ev sahipliği yapacağından eminim" ifadesini kullandı. Infantino, "Ancak Almanya ile Türkiye arasındaki seçimi yönetim kurulu yapacak. Onları zor bir görev bekliyor" diye konuştu.

FIFA'ya bağlı federasyonların yöneticilerini bir araya getiren Futbol Zirvesi, İstanbul'un ev sahipliğinde gerçekleşti. Zirvenin ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Yıldırım Demirören ile ortak basın toplantısı düzenleyen FIFA Başkanı Gianni Infantino, ülkemize yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.

EURO 2024'ün organizasyonuna aday olan Türkiye'ye destek veren Infantino, "Geçmişte başarılı organizasyonlara imza atan Türkiye, yine çok ev sahipliği yapar. Tabii ki bu konudaki kararı FIFA Yönetim Kurulu verecek. Onları zor bir görev bekliyor. Bu yolda Türkiye'ye de diğer aday Almanya'ya da başarılar diliyorum" dedi.

Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısı nedeniyle Beşiktaş'ı tebrik eden ve Türkiye'deki altyapı ile yeni statların kendisini etkilediğini belirten Infantino, "Burası tam bir futbol ülkesi. TFF yetkililerine ve çalışanlarına bizi iyi ağırladıkları için teşekkür ediyorum. Verimli bir zirve oldu. Futbolcu menajerliği konusunda yeni düzenleme lazım. Gelecek yıl bu konuda yenilikler olacak. Farklı milli takımlarda oynayan futbolcuların durumları da değerlendiriliyor. Bazı değerleri korumamız gerek" yorumunu yaptı.

TFF Başkanı Demirören ise "Ekonomisiyle dünyada ilk 6'ya giren, organizasyonlarıyla futbolun yükselen yıldızı olan Türkiye için bu ev sahipliği büyük bir onurdur. TFF olarak fair play konusunda da öncü olmak için çabalıyoruz. Şiddet, şike, yasa dışı bahis, ırkçılık ve dopinge karşı mücadelemiz de sürecek" açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN