Eurocup Şampiyonu Galatasaray!

Eurocup Şampiyonu Galatasaray!

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, FIBA Eurocup finalinin 2. maçında İtalyan Reyer Venezia'ya deplasmanda 72-65 kaybetmesine rağmen ilk maçtaki 21 sayılık avantajını koruyarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, FIBA Eurocup finalinin 2. maçında İtalyan Reyer Venezia'ya deplasmanda 72-65 kaybetmesine rağmen ilk maçtaki 21 sayılık avantajını koruyarak Avrupa Şampiyonu oldu.

ZAFER NASIL GELDİ?

Sarı-kırmızılı takım, bu sezon FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde başlayan mücadelesini Avrupa Kupası'nda sürdürdü. Avrupa Ligi grup aşamasında oynadığı 14 maçta 6 galibiyet ve 8 mağlubiyet yaşayan Galatasaray, organizasyondan elenerek yoluna Avrupa Kupası'nda devam etti.

FIBA Avrupa Kupası'na çeyrek finalden dahil olan sarı-kırmızılı ekip, bu turda İspanya temsilcisi Spar Citylift'i eleyerek yarı finale yükselmiş, yarı finalde de İspanya ekibi Perfumerias Avenida'yı eleyen sarı-kırmızılı takım, adını finale yazdırmıştı.

Galatasaray, 2008-2009 sezonunda FIBA Avrupa Kupası, 2013-2014 sezonunda ise FIBA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşamıştı.

TÜRKİYE'NİN 9. AVRUPA KUPASI OLDU

Türkiye'den basketbolda daha önce erkeklerde Anadolu Efes, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe Doğuş ve Darüşşafaka birer kez, kadınlarda ise Galatasaray 2, Yakın Doğu Üniversitesi de bir kez Avrupa kupalarında şampiyonluk yaşamıştı. Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, bu şampiyonlukla birlikte Türkiye'ye 9. Avrupa kupasını getirdi.

KUPALARIN 4'Ü GALATASARAY'DAN

Türkiye'nin basketbolda kazandığı Avrupa kupalarının 4'ünde Galatasaray'ın imzası bulunuyor.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 2015-2016 sezonunda Ergin Ataman yönetiminde ULEB Avrupa Kupası'nı havaya kaldırdı.

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı da daha önce Avrupa'nın bir ve iki numaralı kupalarını kazanma başarısı göstermişti. Sarı-kırmızılı kadın basketbol takımı, 2008-2009'da FIBA Avrupa Kupası, 2013-2014 sezonunda ise FIBA Avrupa Ligi şampiyonlukları yaşadı. Sarı-kırmızılılar, 2008-2009'dan sonra 2017-18 sezonunda da FIBA Avrupa Kupası'nı müzesine götürdü! 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN