Fenerbahçe 1-1 Beşiktaş Maç sonucu

Fenerbahçe 1-1 Beşiktaş Maç sonucu

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş 6. haftanın kapanışında derbi mücadelesinde kozlarını paylaştı. Derbide kazanan çıkmadı ve ezeli rakipler puanları paylaşmak zorunda kaldı. Mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Mücadelenin ilk yarısını 40'ıncı dakikada Babel'in attığı golle Beşiktaş önde kapattı. Fenerbahçe 71'inci dakikada Ayew'in golüyle skora dengeyi getirdi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve mücadele 1-1'lik skorla sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

93' MAÇ BİTTİ! Fenerbahçe ile Beşiktaş, Ülker Stadyumu'nda 1-1 berabere kaldı.

92' Beşiktaş korner kullanacak! Karşılaşmanın son dakikasında Reyes, Babel'e gelen topu kornere çeldi. Siyah beyazlılar belki de maçtaki son şans.

91'Oyuncu Değişikliği Ricardo Andrade Quaresma Bernardo Necip Uysal

90' Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave edildi.

89' Mehmet Ekibi, oyuna girdiği gibi etki etti. Son çizgiden ortasını yapan Ekici, Beşiktaş'ın savunmacısı Vida'y takıl

89'Oyuncu Değişikliği Yassine Benzia Mehmet Ekici

87' Sarı Kart Caner Erkin

85' Beşiktaş'ta Vida, Fenerbahçe'de de Ayew farklı bölgelerde yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus oyunu durdurdu.

84' Sarı Kart Ricardo Andrade Quaresma Bernardo

81' Benzia, hem Tolgay'dan hem de Atiba'dan üst üste çalımlarla sıyrıldı ve faulle durduruldu.

80' Valbuena kanat değiştirdi. Fransız futbolcunun sağ kanattan yaptığı ortayı Vida uçan kafayla uzaklaştırdı.

79' Quaresma'nın kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Vida, çerçeveyi bulamadı.

77' PENALTI BEKLEDİ! Ljajic'in pasında ceza sahasına giren Tolgay, Reyes'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus, oyunu devam ettirdi.

76' İki takım da bu dakikalarda üst üste top kayıpları yapıyor.

74' Fenerbahçe hızlı çıktı! Benzia'nın pasında ceza sahasına girmeden topla buluşan Valbuena gelişine vurdu. Karius, Valbuena'nın şutunda iyi yer tuttu ve gole engel oldu.

73' SON ANDA! Quaresma'nın sol kanattan açtığı ortaya Larin'den önce vuran Neustadter, olası bir gol şansının önüne geçti.

73' Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında tüm hatlarıyla galibiyet golünü arıyor.

71'GOL! AYEW ATTI, FENERBAHÇE BERABERLİĞİ YAKALADI! Günün etkili isimlerinden Hasan Ali'nin sol kanattan açtığı ortaya Vida'nın üstünden yükselen Ayew, çok şık bir kafa vuruşuyla Karius'u hareketsiz bıraktı ve topu ağlarla buluşturdu.

70' AYEW ATTI, FENERBAHÇE BERABERLİĞİ YAKALADI!

70'Oyuncu Değişikliği Jeremain Lens Cyle Larin

69' Quaresma'nın pasında sağ kanatta topla buluşan Ljajic, ceza sahasına ortaladı ancak top ikinci direğin yanından dışarı çıktı.

67' Beşiktaş'ta Ljajic ve Larin, oyuna girmek için hazırlıklarını sürdürüyor.

66' SON ANDA VIDA! Jailson'un harika ara pasında Ayew ceza sahasına hareketlendi ancak Vida son anda taca çeldi.

64' Valbuena'nın kullandığı serbest vuruş farklı bir şekilde dışarı çıktı.

64' Sarı Kart Oğuzhan Özyakup

63' Fenerbahçe'nin hızlı hücumunu kesen Tolgay Arslan, Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

62'Oyuncu Değişikliği Aatif Chahechouhe Mathieu Valbuena

61' YAN AĞLARDA! Oğuzhan'ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Babel, kaleyi denedi ancak yan ağlara takıldı.

59' Sarı Kart Diego Antonio Reyes Rosales

58' HASAN ALİ'DEN 3. ŞUT! Hasan Ali Kaldırım, ceza sahasının dışından mükemmel bir şut çekti. Loris Karius, Hasan Ali'nin şutunu zorlukla çeldi.

57' SON ANDA PEPE! Fenerbahçe'nin organize atağında Şener, sağ kanattan ortaladı. Pepe, Slimani'den önce son anda topu uzaklaştıran isim oldu.

57' OFSAYT! Çalımlarla ceza sahasına giren Quaresma, Ryan Babel'e ortaladı ancak ofsayt bayrağı havaya kalktı.

56'Oyuncu Değişikliği Mehmet Topal Eljif Elmas

54' Fenerbahçe'de Eljif Elmas, oyuna girmek için son hazırlıklarını tamamlıyor.

53' AZ FARKLA! Oğuzhan'ın pasında ceza sahasına giren Lens, dar açıdan vuruşunu yaptı. Hollandalı yıldızın aşırtma şutu az farkla dışarı çıktı.

53' BEŞİKTAŞ ORGANİZE GELDİ! Atiba'nın pasında topla buluşan Babel, Quaresma'yı ceza sahasına tek pasla soktu. Fenerbahçe savunması Portekizli futbolcuya şut şansı tanımadı.

51' Fenerbahçe, rakip yarı sahanın başlarında yaptığı paslaşmalarla siyah beyazlı savunmada boşluk arıyor. Beşiktaş tüm hatlarıyla geride.

49' Fenerbahçe'nin kullandığı serbest vuruşta Mehmet Topal'ın Babel'e faul yaptığı gerekçesiyle oyun durdu.

48' Fenerbahçe'de Ayew, Quaresma'nın müdahalesiyle sağ çaprazda yerde kaldı. Sarı lacivertliler serbest vuruş kullanacak.

47' Babel'in müdahalesiyle yerde kalan Mehmet Topal, ayağa kalktı ve oyuna devam edebileceğini işaret etti.

46' Oğuzhan'ın pasında ceza sahasına giren Quaresma, rakibinden sıyrıldı ancak orta yapmak yerine yeniden çalım atmayı deneyince topu kaybetti.

45' Benzia, orta sahanın ortalarında Lens'in kayarak müdahalesiyle yerde kaldı. Sarı lacivertliler, oyuna hareket kazandıracak.

45' İkinci yarı başladı!

46' İlk yarı Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi!

45' Karşılaşmanın ilk yarısının sonuna en az 1 dakika ilave edildi.

43' SAVUNMA VURDURMADI! Gökhan Gönül'ün pasında şut şansı yakalayan Lens, kaleye göndermek istediği şutunda Reyes'e takıldı.

41' Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında beraberliği yakalamak için rakip yarı sahada baskısını arttırdı.

40'GOL! MÜKEMMEL BİR GOL! BABEL ATTI, BEŞİKTAŞ ÖNE GEÇTİ! Ceza sahasının önünde topu önüne alan Babel, sağına çekti ve çok uzaklardan mükemmel bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu. Beşitaş, Fenerbahçe karşısında deplasmanda 1-0 önde.

39' GOL'! BABEL ATTI, BEŞİKTAŞ ÖNE GEÇTİ!

36' Quaresma'nın sağ köşe gönderinden kullandığı kornerde Atiba iyi yükseldi ancak kafa vuruşu Harun'da kaldı.

35' Hasan Ali Kaldırım, Fenerbahçe'de ilk yarının en dikkat çeken ismi.

34' DİREKTEN DÖNDÜ! Ceza sahasının önünde topla buluşan Hasan Ali, kaleye çok sert vurdu ancak üst direğe takıldı.

33' ÇOK NET BİR POZİSYON! FENERBAHÇE GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Hasan Ali'nin pasında topu önünde bulan Ayew, ceza sahasına girerken sert vurdu ancak isabeti sağlayamadı.

31' ÜST AĞLARDA! Benzia'nın kullandığı serbest vuruşta çok iyi yükselen Slimani, kafayı vurdu ancak üst ağları sarstı.

30' Benzia, Vida'nın müdahalesiyle rakip yarı sahanın ortalarında yerde kaldı. Sarı lacivertli futboluların hakem Fırat Aydınus'a sarı kart itirazları sürüyor.

27' KARIUS! Benzia'nın kullandığı serbest vuruşta Beşiktaş savunması topu ceza sahasının dışına uzaklaştırdı. Hasan Ali'nin ceza sahası dışından sert şutunu Karius kontrol etti.

25' AZ FARKLA! Hızlı hücuma çıkan Beşiktaş'ta kanat değiştiren Quaresma, sol kanatta topla buluştu. Quaresma'nın sağına çekerek yaptığı vuruş az farkla dışarı çıktı.

24' Fenerbahçe, 6 oyuncuyla Beşiktaş yarı sahasında baskı yapıyor.

22' Topu ceza sahasının girişine kadar süren Hasan Ali, çaprazdan sert vurdu ancak Karius uzandı ve topu kontrol etti.

20' Fenerbahçe, Benzia ve Slimani'nin paslaşmalarıyla etkili geldi. Benzia'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Aatif, topu kontrol edemedi ve meşin yuvarlağın hakimiyeti Beşiktaş'a geçti.

19' BABEL! Babel, Fenerbahçe savunmasının hatasından faydalandı ve topu bir anda önünde buldu. Hollandalı futbolcunun sert vuruşuna kendisini siper eden Reyes, Beşiktaş'a korner kazandırdı.

18' Fenerbahçe'nin önde yaptığı baskı, Beşiktaş'ı kendi yarı alanından çıkarmıyor.

16' Mücadelenin ilk 17 dakikası geride kalırken Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında %51'le topa sahip oluyor.

14' Fenerbahçe'den bir atak daha! Sarı lacivertlilerin sağ kanattan yaptığı ortada Aatif, ceza sahasında bomboş durumda bir kafa vuruşu gerçekleştirdi ancak Karius'a takıldı.

14' KARIUS SEKTİRDİ! FENERBAHÇE TEHLİKELİ GELDİ! Ceza sahasında dar açıda topla buluşan Slimani, kaleye sert bir şut gönderdi. Karius, Slimani'nin şutunu yumrukladı ve uzaklaştırdı.

12' Sağ kanatta topla buluşan Quaresma, ceza sahasının önüne Oğuzhan'a mükemmel bir pas gönderdi. Oğuzhan'ın kafa vuruşu Harun'un kontrolünde dışarı çıktı.

9' Fenerbahçe'de baskı sonuç getirdi. Slimani, Atiba'dan topu kaptı ve Ayew'in önüne bıraktı. Ayew, sağ kanattan ortaladı ama hiçbir Fenerbahçeli oyuncu ceza sahasında değildi.

8' Oyun bu dakikalarda sertleşti! Beşiktaş'ta Tolgay Arslan, Fenerbahçe'de ise Mehmet Topal yerde kaldı. Fırat Aydınus, faulü Fenerbahçe'nin kullanacağını işaret etti.

7' Beşiktaş'ta Pepe, Aatif'in müdahalesiyle yerde kaldı. Siyah beyazlılar, kendi yarı sahasının başlarından serbest vuruş kullanacak.

6' Maçtaki ilk şut Slimani'den geldi. Ceza sahasının önünde topla buluşan Slimani, kalesinde iyi yer tutan Karius'a takıldı.

5' Sarı lacivertliler, bu dakikalarda sağ kanattan etkili olmaya çalışıyor. Şener Özbayraklı, korner direğine yakın bir noktadan taç atışını kullanacak.

3' OFSAYT! Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal'ın pasında bir anda ceza sahasının hemen önünde topla buluştu. Maçın hakemi Fırat Aydınus, oyunu durdurdu ve ofsaytı işaret etti.

2' İki takım da arka arkaya top kayıpları yapıyor.

1' Fenerbahçe'de kaleye uzak bir noktada topla buluşan Benzia, topa vurur gibi yaptı ve Jailson'a pasını gönderdi. Benzia'nın ara pasında siyah beyazlı savunma araya girdi.

MÖ İlk düdük çaldı ve dev derbi başladı!

MÖ Karşılaşma öncesinde Ülker Stadyumu'nda tribünlerde boşluk bulunmuyor.

MÖ Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş: Ljajic'in son maçta ufak sakatlığı vardı ama önemli değil, düzeldi. Ljajic ile de başlayabilirdim. Ljajic ile başlayıp yumuşak bir orta saha mı, yoksa Atiba ile başlamak mı? Başlangıç olarak böyle oynamayı uygun gördüm.

MÖ Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu: Maç önünde kazanamazsak gibi ihtimallerle ilgili görüş bildirmeyi sevmiyorum. Kazanamazsak eğer olmak istediğimiz yerden biraz daha uzak noktada olacağız. Bizim pozitif enerjiye ihtiyacımız var. Bu pozitif reaksiyonu oyuncular sahada gösterecektir.

Süper Lig'e tarihinin en kötü başlangıcını yaparak ilk 4 maçta 3 yenilgi alan sarı-lacivertliler, geçen hafta Atiker Konyaspor'u deplasmanda yenerek galibiyet özlemine son verdi. Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk maçında Hırvatistan deplasmanında Dinamo Zagreb'e 4-1 gibi farklı bir skorla yenilen Fenerbahçe, derbide kazanarak taraftarına bu yenilgiyi unutturmak istiyor.Ligde 5 haftada 6 puan alabilen Fenerbahçe, Beşiktaş'ın 4 puan gerisinde bulunuyor.

İLK 11'LER

Fenerbahçe: Harun, Şener, Reyes, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal, Jailson, Ayew, Benzia, Aatif, Slimani

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Caner, Atiba, Tolgay, Babel, Quaresma, Ljajic, Cyle Larin

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN