Fenerbahçe, Feyenoord karşısında 1-0 galip olarak ayrıldı | Fenerbahçe gruptan çıktı

Fenerbahçe, Feyenoord karşısında 1-0 galip olarak ayrıldı | Fenerbahçe gruptan çıktı

UEFA Avrupa Ligi A Grubu maçında temsilcimiz Fenerbahçe, karşılaştığı Hollanda takımı Feyenoord'u Sow'un röveşata golü ile yendi. Sarı-lacivertliler grup lideri olarak bir üst tura yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Feyenoord'u 1-0 mağlup etti ve grup lideri olarak bir üst tura yükseldi.

Feijenoord Stadyumu'nda oynanan ve Fenerbahçe'ye Feyenoord karşısında galibiyeti getiren golü, 22. dakikada röveşatadan Moussa Sow kaydetti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, A grubunu lider tamamlayarak son 32'ye kaldı. Sarı lacivertliler galibiyetle birlikte puanını 13'e yükseltirken Feyenoord 7 puanla Avrupa kupalarına veda etti.

FB TV SOW RÖPORTAJINI TERSTEN YAYINLADI

MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:

Dakika 22: Şener'in sağ kanattan yaptığı ortada ceza alanında yaşanan karambolde savunma kafayla topu kaleci Jones'e vermek isterken araya giren Sow röveşatayla topu ağlara gönderdi: 0-1.
Dakika 45: Feyenoord atağında Vilhena ceza sahası çizgisi üstünde kaleyi tam karşıdan gören pozisyonda topun gelişine sol ayağıyla şutunu çekti. Direğer çarpan top auta gitti.

İLK 11'LER:

Feyenoord: Brad Jones, Karsdorp, Van der Heijden, Dirk Kuyt, El Ahmadi, Jorgensen, Vilhena, Elia, Nelom, Toornstra, Botteghin
Fenerbahçe: Volkan, Hasan Ali Kaldırım, Kjaer, Skrtel, Şener, Mehmet Topal, Souza, Alper Potuk, Lens, Robin van Persie, Sow

VAN PERSİE, 12 YIL SONRA FEYENOORD STADI'NDA

Van Persie, profesyonel kariyerine başladığı Feyenoord'un sahasına ilk kez resmi bir maçta rakip olarak çıktı. Feyenoord formasıyla genç yaşta adını duyuran Van Persie, bu son maçını 2 Mayıs 2004'te oynamıştı. Van Persie, profesyonel olduğu sahada 12 yılı aşkın bir süre sonra bu sefer rakip olarak yer aldı.

BİLETLERİN TAMAMI SATILDI

Stat kapasitesinin sadece yarısı kadar satışa çıkartılan biletlerin tamamı satıldı. Satışa sunulan yaklaşık 26 bin bilete yoğun ilgi gösteren Hollandalı futbolseverler, açık tribünlerin tamamını doldurdu. Kapasitenin yarı yarıya düşürülmesi Fenerbahçeli taraftarları da etkiledi. Normalde Fenerbahçe taraftarları için ayrılan 2 bin 400 bilet de yarı yarıya düşürüldü. Sarı-lacivertli taraftarlar da kendileri için ayrılan biletlerin tamamını aldı. Yaklaşık 50 bin Türk'ün yaşadığı Rotterdam'da gurbetçi taraftarlar da maça ilgi gösterdi. Karşılaşmadan önce Kolombiya'daki uçak kazasında hayatını kaybeden Brezilya ekibi Chapecoense'nin çalışanları ve futbolcuları için saygı duruşu yapıldı.

YAĞMUR VE SOĞUK

Karşılaşmada maçın oynandığı saatte hasa soğukluğu 9 dereceyi buldu. Maç öncesinde yağış ile birlikte statta zemin ıslandı. Ancak karşılaşmanın başlaması ile birlikte yağış sona erdi.

KUYT YİNE FENERBAHÇE’YE KARŞI

Fenerbahçe’nin eski yıldızı Dirk Kuyt maçta Feyenoord’un kaptanı olarak görev yaptı. Sarı lacivertli futbolcular ile hasret gideren Hollandalı yıldız sarı lacivertli taraftarların da sevgi gösterisine maruz kaldı.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN