Fenerbahçe Hakim Ziyech transferini bitirdi mi? Hakim Ziyech kimdir? Fenerbahçe Transfer haberleri

Fenerbahçe Hakim Ziyech transferini bitirdi mi? Hakim Ziyech kimdir? Fenerbahçe Transfer haberleri

Fenerbahçe Hakim Ziyech transferi için girişimlere başladı. Hollanda takımlarından Twente forması giyen Hakim Ziyech'e odaklanan Sarı Kanaryalar transferi bitirmek üzere. Dick Advocaat'ın isteği yıldız oyuncu Hakim Ziyech kimdir? Son dakika Fenerbahçe transfer haberleri...

UEFA Avrupa Ligi ilk maçında Grasshoppers'ı 3-0 yenerek tur için büyük avantaj sağlayan Fenerbahçe'de Hakim Ziyech transferi gerçekleşmek üzere. Dick Advocaat'ın Twente'li oyuncuyu ısrarla istediği biliniyor. Twente Faslı oyuncu için 9 milyon Euro'luk transfer bedelinde diretmesi üzerine kiralama yoluna gidilecek. Olası yeni transfer Hakim Ziyech kimdir sarılacivertli taraftarların merak ettiği soruların başında geliyor.

16-08/21/maxresdefault.jpg

Mali açıdan çok zor durumda olan Twente Kulübü, Ziyech'i satmaya oldukça sıcak bakıyor. Ekonomik olarak çökmüş durumda olan Twente, geçen sezon sonunda küme düşürülmüş ancak daha sonra ceza paraya çevrilerek yeniden Hollanda Ligi'ne geri dönmüştü. Fakat Fenerbahçe yüksek maliyeti nedeniyle kiralama yoluna gitmek istiyor. Emenike veya Fernandao'nun olası transferlerinde gelecek para bu oyuncu için değerlendirilebilir. Financial Fair Play kuralları nedeniyle birçok kulüp transfer bütçesini azalttı. Fenerbahçe'de bu kurala takılmammak için de kiralama yolunu deneyecek.

DİCK ADVOCAAT ISRAR EDİYOR

Teknik direktör Dick Advocaat ile sarı- lacivertli idareciler geçmişte de gündeme gelen isimler üzerinden kısa bir toplantı yaptı. Hollandalı hocanın da kısa süre önce Kanarya'nın ciddi biçimde ilgilendiği Hakim Ziyech'in ismine onay verdiği öğrenildi. Başkan Aziz Yıldırım'ın da bu transferi bitirmek için bizzat uğraştığı kaydedildi. Sarı-lacivertliler daha önce Ziyech'in kulübü Twente'ye kiralık formülünü önermiş ancak Hollandalıları bir türlü ikna edememişti. Emenike veya Fernandao'nun olası satışlarından gelecek para da bu transferde kullanılabilir. Kanarya yeni hocasını Advocaat'ı mutlu etmek için tüm imkanlarını zorluyor.

YEDEK PLAN JEREMAİN LENS

Son olarak Uefa Avrupa Ligi Play Off mücadelesinde aldığı 3-0'lık galibiyetle gözleri tekrar üstüne çeken Fenerbahçe'de gündem tekrar transfer oldu. Monaco mağlubiyeti sonrası transfer defterini kapattığı düşünülen ama Dick Advocaat'ın gelişiyle tekrar hareketlenen Fenerbahçe transferde bombayı patlatıyor. Geçtiğimiz sezonu Sunderland'te geçiren Hollandalı yıldız ismi ve Advocaat'ın eski öğrencisi Lens'i, Beşiktaş istedi ancak Fenerbahçe kaptı. Sarı lacivertli ekip yıldız isimle büyük ölçüde anlaşma sağladı ve Sunderland ile kiralama görüşmeleri sürüyor. Sarı lacivertli ekibin ilk tercihi bu mevki için Ziyech.

HAKİM ZYECH KİMDİR?

Hakim Ziyech 1993 doğumlu Eredivisie liginin Twente takımında forma giyen orta saha mevkinde oynayan Hollanda doğumlu Faslı profesyonel futbolcu olan Ziyech, 2015 yılının Mayıs ayında ilk kez Hollanda takımına çağrıldı.

Ziyech 2004 yılında Heerenveen FC Emmen futbol akedemisine katıldı. 2 Ağustos 2012 tarihinde, Heerenveen adına ilk maçına 2012-13 UEFA Avrupa Ligi üçüncü eleme turunda Rapid București karşısında çıktı.

23 Eylül 2015 tarihinde, sosyal medya aracılığıyla Fas milli takımını temsil etme kararını açıkladı. 9 Ekim 2015 tarihinde, Fas adına ilk maçına Fildişi Sahili karşısında dostuk maçında çıktı. Maç 1-0 mağlubiyet ile sonuçlandı.

Hakim Ziyech, Heerenveen, bu kulübün alt yapısı ve Twente'de toplam 154 karşılaşmada forma giydi. Ayaklarını raket gibi kullanan yıldız oyuncu 59 kez rakip ağları sarsarken, 41 de asist yaptı. 100 gole direkt etkisi olan Ziyech ısrarla isteniyor..

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN