Fenerbahçe Lakers'in yıldızını kaptı! Tyler Ennis kimdir, hangi NBA takımlarında oynadı?

Fenerbahçe Lakers'in yıldızını kaptı! Tyler Ennis kimdir, hangi NBA takımlarında oynadı?

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Los Angeles Lakers forması giyen Tyler Ennis ile 1+1 yıllık sözleşme için anlaşmaya vardı. Peki Tyler Ennis kimdir, hangi NBA takımlarında forma giydi? İşte Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Tyler Ennis hakkında merak edilen tüm detaylar.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, kadrosunu Los Angeles Lakers'ın oyun kurucusu Tyler Ennis ile güçlendirdi. NBA takımlarından Los Angeles Lakers forması giyen Kanadalı oyun kurucu Tyler Ennis ile 1+1 yıllık sözleşme için anlaşmaya vardı. 1.91 boyunda olan ve oyun kurucu pozisyonunda forma giyen Kanadalı sporcu, yeni sezondan itibaren Fenerbahçe forması giyecek.

Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinde Tyler Ennis için yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: ''Oyuncumuza Fenerbahçe'ye hoş geldin diyor, yarıştığı her kulvarda şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızda başarılar diliyoruz.''

TYLER ENNİS KİMDİR?

Tyler Cameron Ennis McIntyre (24 Ağustos 1994 doğumlu), Türkiye Basketbol Süper Ligi ve EuroLeague'in Fenerbahçe için Kanadalı profesyonel basketbol oyuncusu. 2013-14'te en iyi birinci sınıflardan biri olarak kabul edildiği Syracuse Üniversitesi'nde kolej basketbolu oynamıştır. 2014 NBA taslağında, genel olarak Phoenix Suns tarafından 18. olarak hazırlandı.

24 Ağustos 1994 doğumlu Tyler Ennis, Syracuse Üniversitesi’nde bir yıl geçirdi ve bu yılda çıktığı 34 maçta 12.9 sayı 3.4 ribaunt 5.5 asist ortalamaları yakaladı. Kolejdeki tek yılında kendisini gösteren Ennis, 2014 Draftı’nda Phoenix Suns tarafından 18.sırada seçilerek lige adım attı.

Ennis, çaylak sezonunda Suns rotasyonuna girmekte çok zorlandı ve 2015 kışında Milwaukee Bucks‘a takas edildi. Burada omzundan sakatlanan Ennis, beklentileri yine tam anlamıyla karşılayamadı ve 2016 kışında Houston Rockets‘a takas edildi.

Houston’da bir yıl forma giyen Ennis, 2017 kışında bu sefer Lakers‘ın takasla yolunu tuttu. Ennis, o sezon sonuna kadar Los Angeles ekibinde 7.7 sayı 2.4 asist ortalamaları ile mücadele ederek ligdeki en iyi dönemini tamamladı. Lakers‘ta bir buçuk yıl geçiren Kanadalı oyuncu, NBA’deki beklentileri karşılayamayınca 4 sezonun ardından NBA’den ayrıldı.

LİSE KARİYERİ

Ennis New Jersey, Newark'ta Saint Benedict'in Hazırlık Okulu'na katıldı. Ennis, St. Benedict'in güneyine gitmeden önce, Ontario, Brampton'daki Cardinal Newman Katolik İlköğretim Okulu'na ve Ontario, Etobicoke'de bulunan Henry Carr Katolik Ortaokulu'na gitti.  Ennis 2011-12 yıllarında, Ennis, Mark Taylor tarafından yönetilen St. Benedict'in bir okul rekoru olan 35 zafere ve New Jersey'deki 2. sıraya yükseldi. Oyunun Gatorade New Jersey Oyuncusu seçildi ve maç başına 14.6 sayı ve 7.1 asist kazandı. 2012-13 yıllarında en başarılı yıllarında Gri Bees, Ennis'in Yılın Star-Ledger Hazırlık Oyuncusu olarak onurlandırıldığı ve 20 puan, 6.1 asist ortalamaları alındıktan sonra All-Prep First Ekibi'nin tanınmasıyla 31-2'lik bir rekorla tamamlandı. Oyun başına 5.2 ribaunt ve 3.1 top çalma.  ESPN.com tarafından beş yıldızlı bir işe alındığı düşünülen Ennis, 2013 yılında ulusun 5 numaralı korucusu ve 20 numaralı oyuncu olarak listelendi.

OYUNCULUK KARİYERİ

2014–2015 Phoenix Suns
2014–2015 →Bakersfield Jam
2015–2016 Milwaukee Bucks
2016–2017 Houston Rockets
2017–2018 Los Angeles Lakers
2018–Fenerbahçe

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN