Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi tatil edildi!

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi tatil edildi!

Tolga Zengin’le Fenerbahçe taraftarı arasındaki tartışmayı yatıştırmaya çalışan Şenol Güneş’in kafasına yabancı madde isabet etti. Hakemlerin temsilcilerle yaptığı görüşmesinde mücadelenin tatil edilmesine karar verildi.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynana derbinin 57. dakikasında bir taraftar ile tartışan Tolga’yı sakinleştirmeye gelen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in kafasına tribünden atılan yabancı madde isabet etti.

Acı içinde yerde kalan Şenol Güneş daha sonra ayağa kalktı. Sarı-lacivertli taraftarların tepkisinin devam etmesi tarafından karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan ve yardımcıları içeri girdi. Siyah-beyazlı futbolcular ile teknik ekip de sahadan ayrıldı. 

Karşılaşmada 3 kez sahaya atılan yabancı maddelerden dolayı oyun durmuş ve 4. kez tekrarlanınca hakem Mete Kalkavan ve yardımcıları içeri girme kararı aldı. Alınan karara göre mücadele tatil edildi.

MAÇTAN NOTLAR

 

58' Mete Kalkavan kenarda olayları gözlemlerken iki ekibin de sakinleşmesi için kulübe yönetimi çaba harcıyor. Saha içinde gerginlikler bitmiş değil.

56' SAHA KENARI KARIŞTI! Saha kenarında Beşiktaş'ın yedek kalecisi Tolga Zengin, taraftarlarla tartıştı. Tolga'yı oradan çekmek isteyen Şenol Güneş, başına bir darbe aldı.

55' AZ FARKLA AUT! Beşiktaş'ın kullandığı köşe vuruşu savunmadan dönerken devam eden pozisyonda Tailsca ceza sahası dışından sert bir şut gönderdi, top kalenin dibinden auta çıktı

54' Fenerbahçe tribünlerinden bir kez daha yabancı maddeler sahaya atılıyor. Volkan Demirel köşe gönderine kadar gidip taraftarları sakin olmaya yöneltti. Beşiktaş henüz korneri kullanmadı.

54' Beşiktaş gole yaklaştı. Jeremain Lens ceza sahası içinde, sağ çaprazdan şutunu gönderdi ve savunmaya çarpan top kalenin yanından auta çıktı.

53' FABRI'DE KALDI! Hızlı gelişen Fenerbahçe hücumunda Şener sağ kanattan ortayı yaptı, Soldado'nun kafa vuruşunda top, kaleci Fabri'de kaldı.

52' Adriano'nun sağ kanattan sol ayakla içeri gönderdiği ortayı Fenerbahçe savunması karşıladı. İki takım da savunmada açık vermiyor.

51' Beşiktaş sağ kanattan Quaresma'yla serbest vuruşu kullandı, ceza sahası içinde Talisca'nın kafa vuruşu auta çıktı.

50' Maçta faul düdükleri sık sık çalmaya başladı. Valbuena, rakibine faul yaptı ve Beşiktaş sağ kanatta tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı.

48' Beşiktaşlı Anderson Talisca, Skrtel ile girdiği tartışma sonrası yerde kaldı. Maçın ikinci yarısında iki ekibin de tansiyonu çok yüksek.

48' Fenerbahçe sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuyla atağa başladı, devam eden pozisyonda Beşiktaş savunması açık vermedi ve topu uzaklaştırdı.

46' ORTALIK KARIŞTI! Maçta tansiyon bir anda yükseldi. Yedek kulübelerinin hemen önünde Medel'le Valbuena arasında gerçekleşen tartışmanın ardından Mete Kalkavan, dördüncü hakemle konuştu ve sonrasında oyunu sürdürdü.

46'SubstitutionBeşiktaş'ta Alvaro Negredo kenarda, Jeremain Lens oyunda.

46'SubstitutionFenerbahçe'de Aatif Chahechouhe oyundan alınırken Mathieu Valbuena maça dahil oldu.

46'SubstitutionBeşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup, ikinci yarının başında yerini Domagoj Vida'ya bıraktı.

45' İkinci yarı başladı.

49' İlk yarının son düdüğü geldi. Fenerbahçe ile Beşiktaş, soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle gidiyor.

48' Nabil Dirar'ın sağ kanattan içeri gönderdiği ortada kaleci Fabri çıktı ve topu aldı.

47' Fenerbahçe'nin rakip yarı alandaki paslaşmalarının ardından Beşiktaş savunması disiplini bozmadı ve rakibe açık vermedi. Siyah-beyazlı oyuncular tehlikeyi uzaklaştırdı.

46' Fenerbahçe baskısı bu dakikalarda arttı. Sarı-lacivertli ekip rakip ceza alanının çevresine adeta konuşlandı.

45' Beşiktaş'ta Dusko Tosic de sarı kart gördü.

45' Karşılaşmada ilk yarının sonuna 4 dakikalık kayıp süre eklendi.

44' KAÇTI! Fenerbahçe bu dakikada gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde topla buluşan Aatif, sol çaprazdan kaleye şutunu gönderdi, top yan filelerde kaldı.

43' Karşılaşmada uzun süreli duraklamanın ardından oyun yeniden başladı.

41' Tribünlerden gelen yabancı maddelerin devam etmesinin ardından hakem Mete Kalkavan yardımcılarını yanına çağırdı.

40' Quaresma'ya tribünlerden bir kez daha yabancı madde geldi ve Mete Kalkavan, kenara gelerek karşılaşmanın temsilcileriyle görüştü.

39' Ricardo Quaresma sağ kanattan içeri ortayı gönderdi, kafalardan seken topun ardından Quaresma tekrar topla buluştu, devamında rakibine çarpan top kornere gitti.

38' Beşiktaşlı Quaresma kendi yarı alanında faule maruz kaldı ve takımına serbest vuruş kazandırdı.

36' RİSKLİ PAS! Medel, geri pasla Fabri'ye topu göndermek istedi ancak top Fabri'yi geçti ve kaleye yöneldi ancak İspanyol kaleci koşup topu kontrol etti. Bu pozisyondan sonra Medel'le Fabri arasında tartışma yaşandı.

35' Fenerbahçe, Pepe kırmızı kart gördükten sonra rakip yarı alanda daha etkili olmaya başladı. Beşiktaş hücuma çıkmakta zorlanıyor.

33' Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan içeri gönderdiği ortada Soldado kafayı vurdu, top auta gitti.

32' Caner Erkin'in sol kanattan içeri gönderdiği orta arka direğe gitti, Hasan Ali topu kontrol etti ve Beşiktaş atağı sona erdi.

31' Fenerbahçe'nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunun ardından, sağ kanattan içeri gönderilen ortaya Skrtel kafayı vurdu ama top az farkla üstten auta gitti.

30' KIRMIZI KART! Fenerbahçe atağında Josef sol kanattan topla birlikte giderken Pepe, arkadan sert bir müdahalede bulundu ve doğrudan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Beşiktaş artık 10 kişi.

30' Sarı Kart Caner Erkin

28' Adriano'nun sağ kanattan doğrudan kaleye doğru gönderdiği ortayı kaleci Volkan Demirel rahat bir şekilde kontrol etti.

27' Fenerbahçe atağında Nabil Dirar sağ çizgiden ortayı içeri gönderdi ancak Beşiktaş savunması açık vermedi.

26' Fenerbahçe atağında orta alandan Şener'e atılan uzun top hızlı gidince top doğrudan taca gitti.

25' Quaresma sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Onun ortasında kafalardan seken ve ardından kaleye giden yavaş topu Volkan kontrol edemedi, top bir kez daha kornere çıktı.

24' Beşiktaş sağ kanattan köşe vuruşu kazandı. Quaresma köşe vuruşu kullanmaya hazırlanırken tribünlerden omzuna gelen maddeden ötürü hakemin yanına gitti.

 

23' Aatif Chahechouhe, Adriano ve Talisca'ya aynı pozisyonda art arda faul yaptı. Hakem Aatif'a sarı kart gösterdi. İki oyuncunun da tedavisi yapılıyor.

22' Karşılaşmada tempo biraz yükselmeye başladı. İki ekibin de sakin başladığı oyun, yerini tempolu oyuna bıraktı.

20' AUT! Fenerbahçe bu dakikalarda etkili gelmeye başladı. Aatif, ceza sahası dışında topla buluştu, kaleci Fabri'yi önde görüp plaseyle şutunu gönderdi ancak top üstten dışarı çıktı.

18' FABRI KURTARDI! Fenerbahçe bu dakikada etkili geldi. Aatif ceza sahası içinde sol çaprazdan sert bir şut gönderdi, kaleci Fabri topu çeldi. Devam eden atakta Giuliano topu tamamlamak isterken aut kararı geldi.

17' Beşiktaş'ta sağ kanattan içeri gönderilen ortada Tosic kafayı vurdu ama top auta çıktı.

16' Beşiktaş'ın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasına seken topta konuk ekip atağı sürdüremedi ve topu kaybetti.

15' Quaresma'nın sağ kanattan yaptığı orta Hasan Ali'ye çarptı ve Beşiktaş köşe vuruşu kazandı.

14' Karşılaşmada 15 dakikalık dilim geride kalırken iki ekibin de şu ana dek tehlikeli bir pozisyonu bulunmuyor.

12' Fenerbahçe atağında Nabil Dirar sol kanatta ceza sahası içinden pasını içeri çıkardı ancak hiçbir takım arkadaşı orada olmayınca pozisyon sona erdi.

11' Fenerbahçe son dakikalarda rakip ceza alana yerleşti. Sarı-lacivertli ekip paslaşarak rakip savunmada boşluk arıyor.

9' Beşiktaş'ta savunmanın arkasına atılan uzun topta Babel topa hareketlendi fakat öncesinde onun için ofsayt bayrağı kalktı.

8' Beşiktaş Talisca ile atak geliştirdi. Brezilyalı oyuncuya yatarak müdahalede bulunan Skrtel, topu uzaklaştırdı ve taraftarlarından alkış aldı.

8' İki takım da şu ana kadar organize olamıyor. Bununla birlikte iki ekibin atakları da etkili olmadı.

6' Karşılaşmanın ilk şutu Beşiktaş'tan geldi. Dusko Tosic uzak mesafeden kaleyi yokladı ancak top farklı bir şekilde auta gitti.

5' Caner'in uzun topunda sol kanatta hareketlenen Negredo, Neustadter'den topu kurtaramadı ve Rus oyuncu topu taca yolladı. Beşiktaş atağı sürüyor.

4' Beşiktaş rakip yarı alanda uzun süre paslaştı. Devam eden atakta paslaşmaların arasına giren isim Şener oldu ve topu uzaklaştırdı.

3' Hasan Ali'nin sol kanattaki Giuliano'ya gönderdiği uzun top Brezilyalı oyuncuyu geçti ve Beşiktaş savunması topun kontrolünü sağladı.

3' Hasan Ali'nin sol kanattaki Giuliano'ya gönderdiği uzun top Brezilyalı oyuncuyu geçti ve Beşiktaş savunması topun kontrolünü sağladı.

2' İki takım da maça orta alanda karşılıklı top kayıplarıyla başladı.

1' Hakem Mete Kalkavan, bu faul sonrası Soldado'yu uyardı. Sakatlanan Pepe, bir süre sonra ayağa kalktı.

1' Karşılaşmanın ilk faul düdüğü çaldı. Pepe, ikili mücadelede Soldado tarafından faule maruz kaldı.

MÖ FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Skrtel, Neustadter, Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef, Aatif, Dirar, Giuliano Soldado

MÖ BEŞİKTAŞ: Fabri, Tosic, Pepe, Adriano, Caner Erkin, Oğuzhan Özyakup, Medel, Quaresma, Talisca, Babel, Negredo

MÖ İki takımın da 11'leri belli oldu.

MÖ : Beşiktaş, Vodafone Park açıldığından bu yana tüm kupalarda evinde oynadığı 50 maçta sadece bir kez yenildi (37G 12B); tek yenilgi geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe karşısında gelmişti (05.02.2017 – 0-1).

MÖ : Fenerbahçe ise Türkiye Kupası'nda evinde oynadığı son yedi maçta yenilmedi (6G 1B).

MÖ : Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda deplasmanda oynadığı son beş maçta bir galibiyet alabildi (3B 1M).

MÖ : İki takımın Türkiye Kupası'nda karşı karşıya geldiği son altı maçta Fenerbahçe bir galibiyet alabildi (2B 3M).

MÖ : Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda 17 maçtır yenilmiyor (12G 5B); en son geçtiğimiz sezonun ilk grup maçında Gençlerbirliği'ne yenilmişlerdi (1-2).

MÖ Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş, Ülker Stadyumu'nda kozlarını paylaşıyor. Dev derbinin canlı anlatımıyla karşınızdayız.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile Beşiktaş, 2-2'nin rövanşında karşı karşıya gelecek. Ülker Stadyumu'nda oynanacak maç saat 20.30'da başlayacak. Kazanan takımın finalde Teleset Mobilya Akhisarspor ile karşılaşacağı mücadelede, 0-0 ve 1-1'lik beraberliklerde Fenerbahçe, 3-3 ve üstü beraberliklerde ise Beşiktaş tur atlayan taraf olacak. 2-2'lik eşitlik olması halinde ise maç uzatmaya gidecek.

Karşılaşmanın hakem kadrosu ve ilk 11'leri şu şekilde:

HAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Roman Neustadter, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Nabil Dirar, Giuliano, Aatif Chahechouhe, Roberto Soldado

BEŞİKTAŞ: Fabricio, Adriano, Pepe, Dusko Tosic, Caner Erkin, Oğuzhan Özyakup, Gary Medel, Ricardo Quaresma, Anderson Talisca, Ryan Babel, Alvaro Negredo

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN