Fenerbahçe'nin yeni transferi Emre Akbaba kimdir? Emre Akbaba kaç yaşında ve hangi mevkide oynuyor?

Fenerbahçe'nin yeni transferi Emre Akbaba kimdir? Emre Akbaba kaç yaşında ve hangi mevkide oynuyor?

Fenerbahçe'nin yeni trasnferi Emre Akbaba kimdir? Emre Akbaba kaç yaşında ve hangi mevkide görev yapıyor? Transfer gündeminde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Süper Lig'in ilk haftası geride kalırken transfer çalışmaları da sürüyor. Fenerbahçe son olarak adı Galatasaray ile anılan Alanyaspor'lu Emre Akbaba ile anlaşma sağladı. Peki Emre Akbaba kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? İşte tüm detaylar.

Emre Akbaba kimdir? Fenerbahçe'nin yeni transferi Emre Akbaba kaç yaşında, aslen nereli ve hangi pozisyonda oynuyor? Transfer sezonunun sona ermesine yaklaşık iki hafta kala Fenerbahçe bir transfer daha yaparak Alanyaspor'dan Emre Akbaba'yı kadrosuna kattı. Peki Emre Akbaba kimdir, kaç yaşındadır, hangi takımlarda oynadı? Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Slimani'yi kadrosuna katarak forvet sorununu çözdükten sonra orta sahayı da Emre Akbaba ile günçlendirdi. İşte Emre Akbaba hakkında bilgiler ve transferin detayları.

FENERBAHÇE, EMRE AKBABA TRANSFERİNİ BİTİRDİ!

Fenerbahçe Kulübü, Aytemiz Alanyaspor ile Emre Akbaba konusunda anlaşmaya vardı.
Sarı-lavicertli kulüp, Emre Akbaba'yı renklerine bağlamak için ilk adımı attı. Aytemiz Alanyaspor ile Emre Akbaba transferi için anlaşma sağlayan sarı-lacivertli ekip, oyuncunun son sözü söylemesini bekliyor. Galatasaray'ın kendisi için hala bir girişimde bulunmadığını ve bu sebeple Fenerbahçe transferine sıcak baktığı belirtilen Emre Akbaba'nın kafasında son durumu netleştirip olumlu cevap vermesi bekleniyor.

Öte yandan Emre Akbaba'nın menajerinin dün Aytemiz Alanyaspor Kulübü'ne İspanya'dan da teklif sunduğu belirtildi.

EMRE AKBABA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Emre Akbaba, 4 Ekim 1992 yılında Fransa’nın Montfermeil kentinde dünyaya gelmiştir. 2012 yılında Türkiye'ye gelerek MP Antalyaspor'un altyapısında oynamaya başlayan Emre Akbaba, 2012 yılında Kahramanmaraş B.Ş. Belediyespor'da profesyonel futbol hayatınageçiş yapmış ve 2013 yılında Medical Park Antalyaspor'a dönüş yapmıştır. 2013-14 futbol sezonuna gelindiğinde 2 yıl kiralık olarak Aytemiz Alanyaspor'un renklerine dahil olan Emre Akbaba, Türkiye Kupası A2, 2 ve 3. Liglerde orta saha mevkisinde birçok kez forma giydi. 2013-14 sezonunda 16 gol ve 11 asistlik performansıyla takımının 1. Lig'e yükselmesinde pay sahibi oldu.

Emre Akbaba, bu sezon Süper Lig'de gösterdiği performans ile büyük kulüpleri peşinden koşturuyor. Galatasaray, Başakşehir ve yurtdışından yıldız oyuncuya gelen bazı teklifler var.

KAÇ DİL BİLİYOR?

Fransa'da üniversiteye gidiyordum. Dil üzerine eğitim alıyordum. Ama Türkiye'ye gelince okulumu bırakmak zorunda kaldım. Türkçe, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dil biliyorum. Fransa'da doğup büyüyen bütün gençler gibi ben de küçüklükten beri Zinedine Zidane hayranıydım. 2006 Dünya Kupası'nda Fransa'nın Brezilya'yı 1-0 yendiği maçta Thierry Henry'ye yaptığı bir asist vardı. O gün müthiş bir futbol oynamıştı. Hiç unutmuyorum, maç gece yarısı bitmesine rağmen o şevkle ağabeyimle sokağa çıkıp top oynamıştık. Zidene'ın top kontrolü, top hâkimiyeti ve oyun görüşü müthişti.

Altyapıdayken 6 numara da oynadım. Zaman zaman santrfor olarak da görev yaptım. Yani ille de 10 numara oyuncusuyum diye bir durumum yok. Ben oyunu iki yönlü oynamayı seven bir oyuncuyum. Evliyim. Düzenli bir hayatım var ve böyle yaşamayı seviyorum. Kendimi sürekli geliştirmek için çalışıyorum. Bir de küçüklükten beri kondisyonum iyidir.

Hocalarım maçlardan önce benden şut çekmemi istiyorlar, bazen şut atmak yerine pas verdiğimde de ikaz ediyorlar. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor'a kiralanıp gidip geri Antalyaspor'a dönüşümde kampta Samet Aybaba Hocamız bana hazırlık maçlarında çok şans verdi ama kadro çok kalabalıktı. Ben de kiralık gönderilecek oyuncular arasında yer aldım. Amacım 1. Lig'de bir kulübe gitmekti. 2. Lig'de Alanyaspor'dan teklif geldiğinde pek de istememiştim ama gidişim çok hayırlı oldu. Çok güzel bir sezon geçirdim ve 1. Lig'e yükseldik. Bu arada Antalyaspor da küme düştü ve iki takım 1. Lig'de buluştu. Bunun üzerine Alanyaspor'da kiralık kalmayı tercih ettim. Sezon sonunda Antalyaspor Süper Lig'e çıkınca ben de kulübüme geri döndüm. Yarım sezon Antalyaspor'da oynayıp devre arasında yeniden Alanyaspor'a kiralık gittim ve o sezon şampiyonluk yaşayıp Süper Lig'e yükseldik.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN