Fransa Başkanı Manuel Valls: Benzema EURO 2016'da olmayacak

Fransa Başkanı Manuel Valls: Benzema EURO 2016'da olmayacak

Haziran ayında Fransa'da gerçekleşecek olan EURO 2016 önces Fransa Başbakanı Manuel Valls, Karim Benzema'nın EURO 2016 kadrosunda olmayacağını açıkladı.

Fransa'nın Haziran ayında gerçekleştireceği EURO 2016 organizasyonu ülkede heyecanla beklenirken, milli takım kadrosunda Karim Benzema'nın olup olmayacağı sorusuna siyaset cephesinden çok net bir yanıt geldi.

Sporx'in haberine göre Fransa Başkanı Manuel Valls, Fransa Milli Takımı'ndan arkadaşı Mathieu Valbuena'ya seks kasediyle şantaj yaparak para almaya çalışan ve bu durumun ortaya çıkmasının ardından hakkında soruşturma açılan Benzema'nın kadroya alınmayacağını açıkladı.

Valls, Fransa gündemini sallayan açıklamasında "Eğer bir bakan resmi bir soruşturma altında olsaydı hükümette yer alamazdı. Bir bakıma bu durum Fransa Milli Takımı için de aynı. Büyük bir sporcu örnek olmalıdır, eğer örnek olacak bir karakterde değilse o zaman Fransa Milli Takımı'nda işi yoktur" dedi.

Açıklamalarına devam eden Valls, "Pek çok çocuk bu sporcuları izliyor ve onların hayatlarını kendilerine örnek alıyor. Fransa Milli Takımı'nın renklerini giymek çok özel bir şey" diyerek adeta milli takım teknik direktörü Didier Deschamps'a mesaj yolladı.

Fransa'da Karim Benzema'nın EURO 2016 durumu merakla beklenirken, Deschamps Almanya ve İngiltere ile oynadıkları hazırlık maçlarının kadrosuna hem Benzema'yı hem de Valbuena'yı almamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN