Fransa-Hırvatistan:4-2

Fransa-Hırvatistan:4-2

2018 Dünya Kupası Finali'nde Fransa, Hırvatistan'ı 4-2 mağlup ederek tarihinde ikinci kez Dünya Kupası'nın sahibi oldu. Bu sonucun ardından Fransa teknik direktörü Didier Deschamps, hem oyuncu hem de teknik direktör olarak Dünya Kupası'nı kazanan üçüncü isim oldu.

Dünya Kupası finalinde Fransa, Hırvatistan'ı Mbappe, Griezmann, Pogba ve Mandzukic'in (k.k) golleriyle 4-2 mağlup ederek şampiyon oldu. Karşılaşmada 6 gol olurken 1966'dan beri en gollü Dünya Kupası finali oldu.

Bu galibiyetle Fransa, tarihinde 2. kez Dünya Şampiyonu oldu. Beşiktaş forması giyen Vida, karşılaşmaya ilk 11 başlayarak Dünya Kupası finali oynayan ilk futbolcu oldu.

Fransa teknik direktörü Deschamps, Mario Zagallo ve Franz Beckenbauer'den sonra Dünya Kupası'nda futbolcu ve teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan 3. isim oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN