Fransa-Peru: 1-0

Fransa-Peru: 1-0

Fransa, Dünya Kupası C Grubu ikinci maçında Peru'yu Mbappe'nin attığı golle 1-0 mağlup etti. Horozlar böylelikle gruptaki puanını 6'ya yükseltti ve bir üst tura yükselmeyi garantiledi.

Dünya Kupası serüvenine 2-1'lik Avustralya galibiyeti ile başlayan Fransa, favori olduğu turnuvada ikide iki yaparak gruptan çıkmayı garantiledi. Peru ise bu mağlubiyetin ardından büyük organizyona veda etti.

Fransa, 34. dakikada Kylian Mbappe'nin golüyle 1-0 öne geçti. PSG forması giyen 19 yaşındaki yıldız, attığı bu golle Fransa adına büyük turnuvalarda gol atan en genç oyuncu oldu. Bu unvan daha önce David Trezeguet'e aitti.
Gol sonrası baskılarını artıran Fransa, 43. dakikada ikinci gole çok yaklaştı. Lucas Hernandez, sol ayağıyla çok sert vurduğu şutu kaleci Pedro Gallese güçlükle topu çeldi. Atağında devamında Olivier Giroud'dan seken topa Hernandez bir kez sol ayağıyla şansını deniyor ancak top bu sefer yandan auta gitti. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Fransa üstünlüğü ile sona erdi.

Peru 50. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Jefferson Farfan'ın pasıyla topla buluşan Pedro Aquino, kaleyi cepheden gören noktadan sağ ayağıyla müthiş bir şut çekti ancak meşin yuvarlak iki direğin birleştiği noktaya çarparak auta çıktı. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca Fransa, Peru engelini 1-0'la geçerek yoluna kayıpsız devam etti.

Fransa bu sonuçla puanını 6'ya çıkartarak gruptan çıkmayı garantiledi. İki maç sonunda puanla tanışamayan Peru ise Dünya Kupası'na erken veda etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN