Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki kesinleşen muhtemel rakipleri

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki kesinleşen muhtemel rakipleri

Avrupa'daki macerasına Avrupa Ligi'nden devam edecek olan Galatasaray'ın 7 muhtemel rakibi kesinleşti.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu kura çekimi artık herkesin merak konusu. Bu sezon Fenerbahçe, Beşiktaş, Akhisarspor ile başladığımız macerada grup aşamasından sonra Galatasaray da yer alacak. Topladığı 4 puanla Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanan Galatasaray, en iyi 4 takım arasına girmeyi başaramadı ve kura çekiminde seri başı olma hakkını kaybetti.

Sarı-Kırmızılılar, daha önce üst tura çıkmayı garantileyen Fenerbahçe ile birlikte rakibini belirleyecek. Beşiktaş'ın yoluna devam edip etmeyeceği ise gruptaki son sınavı olan Malmö mücadelesinde belli olacak.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 takım birbiriyle eşleşecek. Avrupa Ligi'nden üst tura çıkan 24 takımın yanı sıra aralarında Galatasaray'ın da yer aldığı Şampiyonlar Ligi'nden gelen 8 takım mücadele edecek.

Avrupa Ligi kura çekimi 17 Aralık Pazartesi günü saat 15.00'te çekilecek. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleri bu kura çekimi ile belli olacak. Beşiktaş da grubundan çıkmayı başarırsa, üç temsilcimiz kura çekiminde rakiplerini bekleyecek.

Bilindiği üzere gruplarda mücadele eden Akhisarspor ise son maçlar öncesi üst tura çıkma şansını yitirmişti.

MUHTEMEL RAKİPLERDEN 7'Sİ KESİNLEŞTİ

D Grubu'nu 3. sırada tamamlayan Galatasaray, Avrupa Ligi son 32 turu kurasında seri başıolamadığı için, statü gereği UEFA Avrupa Ligi gruplarını lider tamamlayan takımlardan biriyle eşleşecek.

Son maçlar öncesinde grup liderliğini garantileyen 7 takımın, Galatasaray'ın muhtemel rakipleri arasına girmesi kesinleşti.

İşte o takımlar:

Salzburg

Zenit

Dinamo Zagreb

Arsenal

Dinamo Kiev

Chelsea

Eintracht Frankfurt

Öte yandan henüz liderleri kesinleşmeyen gruplardaki muhtemel rakip adayları ise şu şekilde (Satırdaki takımlardan yalnızca biri muhtemel rakip olabilir)

Bayer Leverkusen / Zürih

Real Betis / Milan

Villareal / Rapid Wien / Glasgow Rangers

Genk / Malmö / Sarpsborg

Krasnodar / Sevilla / Standard Liege

MAÇLAR 14-21 ŞUBAT'TA

UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turunun ilk maçları 14 Şubat'ta, rövanşları 21 Şubat'ta oynanacak. Bir sonraki tur için kura çekimi ise 22 Şubat'ta yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN