Galatasaray'ın UEFA'daki rakibi belli oldu

Galatasaray'ın UEFA'daki rakibi belli oldu

UEFA Avrupa Ligi 1. ve 2. ön eleme turu kura çekimi bugün yapıldı. Temsilcimiz Galatasaray'ın rakibi İsveç'ten Östersunds oldu.

Geçtiğimiz yıl cezası nedeniyle Avrupa’da yer alamayan G.Saray, bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek. Gruplara katılmak için 3 takımı saf dışı bırakması gerekecek olan Cimbom’un, 2. ön eleme turundaki rakibi İsveç'ten Östersunds oldu.

Ligde 1. eleme turu maçları 29 Haziran ve 6 Temmuz, 2. ön eleme turu karşılaşmaları da 13 ve 20 Temmuz tarihlerinde oynanacak.

ÖSTERSUNDS'U TANIYALIM

Devam eden İsveç Ligi’nde 21 puanla 3. sırada bulunan Östersunds, İsveç Kupası’nda Norrköping’ı 4-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi’ne 2. Ön Eleme Turu’ndan katılmaya hak kazanmıştı. UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda İsveç’in

Östersunds takımı ile eşleşen Galatasaray’ın rakibi, şu an ligde oynadığı 12 karşılaşmada topladığı 21 puanla 3. sırada bulunuyor. Geçen sezon 16 takımlı İsveç Ligi’ni 42 puanla 8. sırada tamamlayan Östersunds, maçlarını 5092 kapasiteli Jamtkraft Arena’da oynuyor.

AVRUPA LİGİ'NE NASIL GELDİ?

Östersunds, UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkını İsveç Kupası’nı kazanarak elde etti. Çeyrek Final’de Trelleborgs’ı 4-1, yarı finalde Hacken’i 3-1 mağlup eden Östersunds, finalde  Norrköping ile eşleşti. Rakibini 4-1 mağlup ederek kupaya uzanan İsveç ekibi, bu sonuçla da UEFA Avrupa Ligi’ne 2. Ön Eleme Turu’ndan katılmaya hak kazandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN