Galibiyet de bizim gelecek de...

Galibiyet de bizim gelecek de...

Rusya'ya 2-1 yenilmesine rağmen oyun olarak rakibinin gerisinde kalmayan ancak kritik anlarda tecrübe eksikliği göze çarpan Türkiye, İsveç önünde daha iyi bir görüntü sergiledi.

SELİM YILDIRIM/İSTANBUL

Trabzon'da oynanan karşılaşmanın ilk dakikalarında etkisiz kalan, son bölümde ise Rusya'yı kontrataklar dışında kendi yarı alanından çıkarmasa da üretkenlik anlamında yaşadığı sıkıntı ve final paslarındaki beceriksizliğin bedelini mağlubiyetle ödeyen ay-yıldızlılar, Solna'da maça da iyi başladı. Topu daha fazla kontrol eden, oyunu istediği gibi yönlendiren Milli Takımımız, gelecek adına daha ümit verici göründü.

Stoperdeki Çağlar-Serdar ikilisinde Serdar'ın sakatlanması nedeniyle mecburi değişikliğe giden ve Kaan'ı bu kez ilk 11'de sahaya süren Lucescu, İsveç'te kanat beklerinin ikisini birden değiştirdi. Soldaki Ömer Bayram ilk yarıdaki birkaç hatalı pasına rağmen ileri çıkışlardaki akıcı ve akılcı hamleleri ile Hasan Ali'den daha iyi bir tercih olduğunu gösterdi. Rusya maçının en çalışkan isimlerinden Şener'in yerine şans bulan Zeki, ikinci golde telafisi çok zor bir hata yapsa da geleceğin milli takım oyuncularından biri olacağı izlenimi verdi.

Lucescu, savunma bloğunun önünde yine Okay ile Mehmet Topal'ı tercih etti. Mehmet bu kez daha fazla öne çıkarken, defansif zaafı eleştirilen Okay ise daha ziyade 'yardımcı stoper' görüntüsü ile bu kez ofansif açıdan yetersiz kaldı. Hakan Çalhanoğlu, Cengiz ve Cenk'ten yine vazgeçmeyen Lucescu, Yusuf'un yerine de Oğuzhan ile başladı. Rusya maçına oranla çok daha istekli ve hareketli görünen Oğuzhan, bu kez hocasını utandırmadı. Serkan'dan eldivenleri devralan Sinan Bolat'ın ilk golde yapabileceği pek bir şey yoktu ama 2. gol için aynı fikirde değilim. Geçen sezon ligde en çok dikkat çeken isim olan Emre Akbaba da hem oyuna katkısı hem de attığı nefis gol ile “geleceğin Milli Takımı”nda yeri olduğunu gösterdi.
Sonuç olarak; yeni bir oluşum sürecinde olan Milli Takımımız, çok zor bir deplasmanda elde ettiği galibiyetle ve saha içindeki görüntüsü ile alkışı fazlasıyla hak etti...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN