Gittiğimiz yerde Ozan’a yer yok

Gittiğimiz yerde Ozan’a yer yok

Fenerbahçe’nin teknik patronu Aykut Kocaman, van Persie ve Ozan Tufan’a kapıyı gösterdi. Deneyimli hoca, Antalya kampına götürmediği Ozan konusunda “Oyun anlamında faydalanamayacağımı gördüğümden dolayı ona karar vermesi için zaman tanıdım” yorumunu yaparken, bileti kesilen van Persie’nin de eski takımı Feyenoord’a döndüğü öne sürüldü.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Antalya kampında düzenlediği basın toplantısında Robin van Persie, Ozan Tufan, hedefleri, beklentileri, kendisi ve Cenk Tosun’un Everton’a transferi hakkında konuştu... Uzun süredir kulübe hiçbir şey vermeyen ve “Yattığı yerden para kazanıyor” eleştirileri eşliğinde hedef tahtasına konulan Robin van Persie konusunda, “Onunla ilgili bir şey konuşmak iki tarafa da fayda sağlamaz. Yol ayrımı görünüyordu. Olursa; ki olma ihtimali yüksek görünüyor Fenerbahçe’den ayrılacak” yorumunu yapan tecrübeli hoca, Ozan Tufan’ı kamp kadrosuna almamasının ise iki taraf için de faydalı olduğunu söyledi.

Kocaman, Ozan ile ilgili olarak, “Tüm oyuncularla diyaloğum var. Her konuştuğum şeyi kamuoyuna anlatamam. İkili görüşmeler, taraflardan biri tersini yapmadığı sürece içeride kalmalı. Herkesi ilgilendiren tarafına geldiğimizde ise kinci yarıda takımı götürmek istediğim yerde Ozan’ı düşünmedim. O nedenle böyle bir karar aldım. Oyuncuyu kötülemek, karalamak değil bu. Fenerbahçe'nin menfaati gereği bu kararı aldım. Oyun anlamında Ozan’dan faydalanamayacağımı gördüm. Kendisini de düşünerek, bir an önce karar vermesi için kampa almadım. İnsan harcamaya yönelik bir yapım yok. Ozan aramızda değil çünkü transferi konusunda düşünmek için zamana ihtiyacı vardı” açıklamasını yaptı.

İkinci yarının ilk 6 haftasında zor maçlar oynayacaklarını aktaran tecrübeli çalıştırıcı, “Sezon başındaki takımla şu anki arasında ciddi fark var. Bu önemli bir avantaj. Kampın ardından kupada İstanbulspor, ligde de Göztepe ile oynayacağız. İkinci yarı başlangıcının sezon başına göre çok daha pozitif olmasını bekliyorum” diye konuştu. Oyuncuların özel hayatı ile hiç ilgilenmediğini vurgulayan Kocaman, “Yeter ki iş hayatına yansımasın. Yerli-yabancı ayrımı yapmam. Herkese aynı davranırım. Yabancıların alışması biraz zor oluyor ama zamanla birbirimizi anlıyoruz. Birçok şeyi tolere edebilirim ama saygısızlığı etmem. Şu anda sadece takımı daha yukarı nasıl taşıyabileceğimi düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Eljif Elmas’ın henüz 18 yaşında olduğunu ve kurtarıcı olarak lanse edilmesinin kulübe de kendisine de oyuncuya da zarar verdiğine dikkat çekerek, “Yeteneklerini sürdürürse harika bir takım oyuncusu olacak. Oğuz Kağan’dan da Eljif'ten de beklentim; 1.5-2 sene sonra Fenerbahçe’nin iskelet kadrosunda yer almaları” ifadelerini kullanan Fenerbahçe’nin teknik patronu, şöyle devam etti: “Ortalamamızın üzerinde sakatlık sıkıntısı yaşadık. Bu takımın travmalardan sonra ulaştığı nokta kötü değil. İşler kağıt üzerinde değerlendirildiği gibi gitmiyor. Ligi bir takımın domine etmesi pek olası değil. Şampiyonluk puanı 75’in altına inecek gibi duruyor. Cenk Tosun’un yolu açık olsun. Harika bir oyuncu. Bireysel kalitesi yüksek oyuncuları severim. Ama takım orkestra gibidir. Herkes enstrümanını en iyi şekilde çalmalıdır.”

VAN PERSİE GERİ DÖNDÜ

Feyenoord, eski oyuncusu Robin van Persie ile anlaştıklarını açıkladı. Hollanda basınında yer alan haberlere göre yıldız oyuncu bugün sağlık kontrollerinden geçecek. Feyenoord’un hocası van Bronckhorst ise “Herkes Robin hakkındaki fikirlerimi biliyor. Onu yaz ayında da transfer etmek istemiştik. Gelişi takım için çok iyi olacak” ifadelerini kullandı. beIN Sports da van Persie’nin Feyenoord ile 1.5 yıllığına anlaştığını duyurdu.

YİĞİTHAN SPARTA ROTTERDAM’DA

Fenerbahçe, genç oyuncularından Yiğithan Güveli’yi eski hocası Dick Advocaat’ın çalıştırdığı Sparta Rotterdam’a kiraladı. Sarı-Lacivertlilerin altyapısından yetişen 19 yaşındaki oyuncu, sezon sonuna kadar Hollanda ekibinin formasını giyecek. Yiğithan’ın oturma izni ve diğer prosedürlerle ilgili işlemlerinin devam ettiğine dikkat çekildi.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN