Igor Tudor: Adebayor, tek başına maçın kaderini değiştirdi

Igor Tudor: Adebayor, tek başına maçın kaderini değiştirdi

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, takımının Medipol Başakşehir'e 5-1 mağlup olduğu maçın ardından 3'üncü İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda basın mensuplarının karşısına çıktı. Igor Tudor, Medipol Başakşehir’in 5-1 skorluk bir oyun oynamadığını belirtti. Tudor ayrıca, karşılaşmada Adebayor farkının olduğunu da söyledi.

Başakşehir'i kutlayarak sözlerine başlayan Tudor, "Kazanmayı hak ettiler. Bugün Adebayor, tek başına maçın kaderini değiştirdi. Diğer taraftan birçok oyuncum gününde değildi. 3 puan için Başakşehir'i kutluyorum. Bence bugün maça bakıldığında 5-1 bitecek bir oyun yoktu sahada. Bana göre en büyük sebep Adebayor'du. Başakşehir bizden daha iyiydi. Tek söylemem gereken, rakibi tebrik etmek. Onlar da bizim sahamıza gelecek. En önemlisi sezon sonunda şampiyon olmak. Elbette bireysel eleştiri yapacağız. Bunları kendi aramızda yapacağız" dedi.

"3'ÜNCÜ GOL MAÇIN KIRILMA ANIYDI"

Yalnızca bir değişiklik yapması ile ilgili gelen bir soruya yanıt veren Tudor, "Beklentim çift forvetle devam etmekti ve onlardan gol gelmesiydi. Bu yüzden böyle devam ettim.  3'üncü gol bu maçın kırılma anıydı. 2-0'a rağmen iyi geldik ama 3'üncü gol maçın gidişatını belirledi. Tabii ki çok abartılı bir skordu. İlk yarı iki atak iki gol geldi. Ama bir Adebayor faktörü vardı" diye konuştu.

"MİLLİ TAKIM ARALARINDAN SONRA HEP DEPLASMANA GİTTİK"

Milli takım aralarının kendilerini olumsuz etkilediğini söyleyen Hırvat çalıştırıcı, "Milli takım aralarından sonra hep deplasmanlarda oynuyoruz. Bu bir talihsizlik. Bugün ilk 11'imizde 3-4 oyuncumuz da formda değildi. Ancak burada önemli olan sezon sonu şampiyon olabilmek. ona bakmak gerekiyor. Son 3 hafta şampiyon belli olacak" ifadelerini kullandı.
Latovlevici tercihi ile ilgili gelen bir soruyu cevaplayan Tudor, "Her hafta o anki en 11'imi seçmeye çalışıyorum. Ben de tercihimi Latovlevici'den yana kullandım" dedi.

“SAHADA ADEBAYOR FARKI VARDI”

Gol beklentisi olduğu için çift forvetten vazgeçmediğini belirten Tudor, “O yüzden değişiklik yapmadım. 2-0 sonra ikinci yarı iyi başladık, golü de bulduk. 3. gol maçın kırılma anıydı” diye konuştu. Başakşehir’e karşı alınan 5-1’lik skorun fazla olduğunu ifade eden Hırvat çalıştırıcı, “Abartılı bir skor. 2 gole baktığınız zaman, 2 atak 2 gol. Diğer taraftan Adebayor farkı vardı” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN ŞAMPİYON OLABİLMEK”

‘Büyük maçlar kazanılmıyor’ söyleminin hatırlatılması üzerine Tudor, “Burada önemli olan yolun sonunda şampiyon olabilmek. Mayıs son 3 hafta şampiyonluğu belirleyecek” değerlendirmesini yaptı.

Sol bekte Iasmin Latovlevici tercihine de açıklık getiren Tudor, “Bunun sebebi o anki en iyi 11’i olması. O yüzden sol bek olarak Latovlevici’den yana kullandım. O an için Latovlevici’nin Linnes’den iyi olduğunu düşündüm” şeklinde konuştu.

“MİLLİ ARALARDAN SONRA DEPLASMANDA OYNUYORUZ”

Milli takım aralarının iyi gelmediğini yineleyen Tudor, “Milli takım aralarındaki talihsizliğimiz deplasmanda oynamamız. Diğer aralardan sonra deplasmanda oynadık. Diğer taraftan 4-5 oyuncu beklediğimiz performansı veremedi” şeklinde konuştu.

“BAŞAKŞEHİR 5-1 KAZANABİLECEK OYUN OYNAMADI”

Başakşehir’in 5-1 kazanabilecek bir oyun oynamadığını vurgulayan Hırvat teknik adam, “Benim için kazanmalarının sebebi Adebayor’du. Çünkü Başakşehir bizden daha iyi oynamadı. Analizim var ama bunu sizle paylaşamayacağım. Soyunma odasında arkadaşlarımla paylaştım. Şu an rakibimizi tebrik etmemiz gerekiyor. Bireysel eleştiri yapmamız gerekiyor” dedi.

 

İSTANBUL / DHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN