Kanser olanlar bile var

Kanser olanlar bile var

Atletizmde 63 kez milli formayı giyen, 400 metre engellide Türkiye rekoru kıran genel cerrahi uzmanı Ahmet Karadağ, dopingin sporcuya verdiği zararı acı ifadeler ile anlattı. Karadağ, “Geçici başarılar için doping kullananlar arasında çok sayıda kalp hastalığı yaşayan, kanser olan sporcu var” dedi.

CELAL DEMİRBİLEK / SPOR SERVİSİ

Galatasaray Lisesi’nde başladığı atletizmde çok sayıda şampiyonluk yaşayan, 63 kez milli olan ve 400 metre engellide Türkiye rekoru kıran şimdilerin ‘doktor abi’si Ahmet Karadağ, doping illeti konusunda sporcuları bir kez de Karar gazetesi aracılığıyla uyardı... Uzman muhabirimiz Celal Demirlek’e konuşan genel cerrahi uzmanı Karadağ, “Ayrıca bir atlet ve yöneticiyim. Doping kullanımı her açıdan son derece yanlış. Sporcular, geçici başarılar için kendini yakmamalı. Doping yüzünden kalp hastası olan, kansere yakalanan çok insan tanıdım. Bugünkü teknolojide doping yapan sporcunun yakalanmama şansı da çok düşük. Uzak durulmalı” ifadelerini kullandı.

Spor ve özel hayatı konusunda da önemli açıklamalara imza atan Karadağ, “Hayatımdaki en önemli anım; 1982’de eşim Hülya Figen Karadağ ile tanışmamdır. Unutamadığım bir diğer hatıram da spor ile ilgili. Bir organizasyonda ezeli rakibimiz Fenerbahçe ile yarışıyorduk. Fenerbahçe’nin sırıkla yüksek atlamacısı karın ağrısı şikayetiyle yerde yatıyordu. Onu muayene ettim. Midesinin delindiğini anladım. Konya’da yaşadığım bu olayda yarışları bırakıp, ameliyat için arkadaşımı hastaneye götürdüm” şeklinde konuştu.

18-03/02/asdasdasdasd.jpg

O günlerde atletizmde uluslararası arenada büyük başarılar elde edilememesine rağmen mutlu olduklarını aktaran Karadağ, “Sahada rakip olduğumuz insanlarla dışarıda kardeş gibiydik. Aynı evde kalır, aynı yemeği paylaşırdık. Aradan geçen yıllara rağmen hâlâ görüşüp, birlikte vakit geçiriyoruz. Atletizm bana ve aileme çok şey kazandırdı. En başta sağlıklı bireyler olduk. Yaşımız ilerlediği halde spor yapabiliyorsak bunu atletizme borçluyuz” değerlendirmesinde bulundu.

Şimdilerde ülkesine doktor olarak hizmet eden ve atletizm camiasının sağlık sorunları ile bizzat ilgilenen Ahmet Karadağ, bu sporun bugünlerde yaşadığı en büyük sorunun tesis olduğunu da sözlerine ekledi.

* Atletizm sayesinde ilerleyen yaşına rağmen spor yapabildiğini dile getiren genel cerrah Ahmet Karadağ, “Bizim pistlerde olduğumuz dönemde uluslararası başarılar yoktu ama unutulmaz arkadaşlıklar vardı. Aynı evde kalır, birlikte yer, birlikte içerdik. Hâlâ görüşüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN