Karabükspor'a Finansal Fair Play Kuralları çerçevesinde UEFA'dan men

Karabükspor'a Finansal Fair Play Kuralları çerçevesinde UEFA'dan men

Karabükspor Finansal Fair Play Kuralları çerçevesinde yaptığı yapılandırma anlaşmasının koşullarını yerine getiremedi. UEFA, kulübü Avrupa kupalarından men etti, cezanın 2016-17 ve 2017-18 sezonlarında katılım hakkı elde etmesi durumunda geçerli olacağını duyurdu.

UEFA, Kardemir Karabükspor ile ilgili kararını verdi. Bir süredir finansal fair play kuralları çerçevesinde Avrupa'nın patronlarının denetiminde bulunan lacivert-kırmızılılar hakkında bir çok yaptırımı içeren kararlar alındı.
 
Skorer'in haberine göre UEFA'nın açıkladığı gerekçeli karar metnine göre Süper Lig temsilcisi, yapılandırma anlaşmasının 1.2 ve 3 numaralı maddelerine uymayı başaramadı. Bunun üzerine Karabükspor, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi olmak üzere Avrupa kupalarına katılmaktan men edildi. Kararın takım, 2016-17 ve 2017-18 sezonlarında Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanması durumunda uygulanacağı bildirildi.

3 BİN EURO DOSYA MASRAFI

Karabükspor'un ayrıca yargılama sürecindeki masraflarla ilgili 3 bin euro ödemesine hükmedildi. Kararın Karabükspor Kulübü başta olmak üzere ilgili taraflara tebliğ edileceği, tebliğin ardından 10 gün içinde CAS'a itiraz hakkı olduğu duyuruldu.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ

UEFA ile bir yapılandırma anlaşması imzalayan Karabükspor, 2013, 2014 ve 2015 raporlama dönemlerini içeren 2015-16 sezonu sürecinde, başa-baş mali kuralına uyacağı konusunda taahhütte bulunmuştu. Karabükspor'un Kulüp Finansal Kontrol Kurulu İnceleme Birimi'nde bulunan dosyası ardından aynı organın Yargısal Birimi'ne sevk edildi. Bu kurul da kararını açıkladı ve Karabükspor'a Avrupa'dan men cezası verdi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN