Kartal'ın kanadı kırıldı

Kartal'ın kanadı kırıldı

Derbide çıkan kartlardan dolayı haftaya Trabzonspor karşısına büyük eksiklerle çıkacak Beşiktaş'ta yönetim harekete geçti. Siyah-Beyazlılar maç sonu açıklamalarından dolayı Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu’yu mahkemeye vereceğini açıkladı.

SPOR SERVİSİ / İSTANBUL

Oldukça tartışmalı bir maçın sonunda Kadıköy’de Fenerbahçe’ye 2-1 mağlup olan Beşiktaş, hem maçta yaşananlardan hem de karşılaşma sonunda Fenerbahçe yöneticisi Mahmut Uslu’nun yaptığı açıklamalardan dolayı bir hayli öfkeli. Sahada yaşanan amansız mücadele, 6 sarı ve 3 kırmızı kart gören Beşiktaş’a pahalıya patladı. Hafta sonunda Süper Lig’de oynayacağı Trabzonspor maçı öncesinde Quaresma, Atiba ve Oğuzhan’ı kaybeden Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş de takımın başında olamayacak. Karşılaşma sonrası kendi aralarında değerlendirme yapan Siyah-Beyazlı yöneticilerin buluştuğu ortak nokta maçın Ali Palabıyık tarafından bilinçli bir şekilde Beşiktaş’tan alınıp Fenerbahçe’ye verildiği şeklindeydi. Palabıyık’ın, Karabük maçında Quaresma’nın kendisine çarptığı pozisyonun da faturasını bu maçta kestiği konuşulanlar arasında. Geçen sezon Vodafone Park’ta oynanan ve yine Ali Palabıyık tarafından yönetilen kupa maçında yaşananların Kadıköy’de katlamalı olarak tekrarlandığını belirten yöneticiler, "Ne ilginçtir ki geçen sene de bu sene de başrolde Ali Palabıyık var. Maçı resmen Fenerbahçe’ye vermek için elinden geleni yaptı ve başardı. Maçtan önce tek isteğimiz hakemin konuşulmayacağı bir mücadele olmasıydı ama tüm dünyanın gördüğü gibi Ali Palabıyık’tan başka konuşulan bir şey yok" diyerek isyanlarını dile getirdiler.

USLU'YA CEVAP MAHKEMEDE

Kadıköy’de yıllardır hep aynı senaryonun ortaya konulduğunu belirten Beşiktaş Hukuk İşlerinden Sorumlu yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, "Herkes biliyor artık, Kadıköy’de yıllardır hep aynı senaryo ortaya konuluyor. Seyirci taşkınlığı, takımın ısınmak için sahaya çıktığı andan itibaren başlatılan ve maç içinde doruğa çıkartılan gerginlik ve alışılagelmiş hakem olayları. Biz maalesef buna karşı koyamıyoruz çünkü bu tarz gerginlik yaratma ve gerginlikten beslenme işleri bizim ahlak anlayışımıza ters" dedi. Öte yandan karşılaşmadan sonra Fenerbahçe yöneticisi Mahmut Uslu’nun yaptığı açıklamaların spor ahlakı bir yana genel ahlak kurallarıyla da bağdaştırılacak bir yanı olmadığını ifade eden Mahmuyazıcıoğlu, Mahmut Uslu’yu mahkemeye vereceklerini belirtti.

OĞUZHAN'A DOĞUM GÜNÜNDE KIRMIZI KART

Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasında 25. yaş gününü kutlayan Oğzuhan Özyakup son düdüğün ardından 2. sarıdan kırmızı kart gördü. Stadyumdan ayrılırken açıklamalarda bulunan Oğuzhan, gördüğü kırmızı kartın haksız olduğunu savundu. Maç sonu hakemin yanına giderek kararları ile ilgili eleştiride bulunduğunu söyleyen Oğuzhan, “Küfür yok, hakaret yok. Sadece kendisine yönetimi ile ilgili eleştiride bulundum. Ancak eleştiriye tahammül edemedi. Kendisini eleştirdiğim için bana ikinci sarı kart, sonra da kırmızı kart gösterdi” şeklinde konuştu.

RB LEİPZİG MAÇININ HAKEMİ BELLİ OLDU

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda mücadele eden Beşiktaş’ın RB Leipzig ile oynayacağı karşılaşmanın hakemi belli oldu. Vodafone Park’ta 26 Eylül Salı günü saat 21.45’te başlayacak karşılaşmayı Rusya Futbol Federasyonu’ndan Sergei Karasev yönetecek. Sergei Karasev’in yardımcılıklarını Anton Averyanov ve Tikhon Kalugin yapacak. Maksim Gavrilin’in 4. hakem olarak görev alacağı müsabakanın ilave yardımcı hakemleri ise Sergey Lapochkin ve Sergei Ivanov olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN