Kırık koluyla Avrupa 2'incisi oldu

Kırık koluyla Avrupa 2'incisi oldu

Beden Eğitim Öğretmeni Gülşah Kıyak herkesten kolunun kırıldığını sakladı Avrupa 2’ncisi oldu. Filmlere konu olacak müthiş başarısının ardından milli sporcu duygularını “Final maçı bittiği an hiçbir şeyin imkansız olmadığını anladım” sözleriyle dile getirdi.

Avrupa Şampiyona’sına 20 gün kala bindiği otobüsün aniden fren yapmasıyla kolunu kıran 29 yaşındaki Milli Sporcu Gülşah Kıyak, durumu herkesten saklayarak Slovakya’da düzenlenen şampiyonaya katıldı. Acılar içinde olsa da rakiplerini yenerek Avrupa 2’ncisi olan Kick boksçu Kıyak “Maçın ortasında gerçekten canım çok yandı, kırık kolumu saklayarak savaştım. Final maçı bittiği an hiçbir şeyin imkansız olmadığını anladım” dedi. Kırık koluna rağmen başaracağına inancının tam olduğunu ifade eden milli sporcu Kıyak, “2000 yılında başladım ve sevdiklerimi koruma iç güdüsü çok fazlaydı. Ne kadar güçlü olursam o kadar sevdiklerimi korurum diye düşünüyordum. Bir de vatan millet sevgisi o zamandan geliyor” dedi. Şöyle devam etti: Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek çocukluk hayalimdi. Çok şükür nasip oldu yıllarca milli takımda yer aldım ülkemizi temsil ettim. Minibüste gerçekleşen bir kazadan dolayı bileğim kırıldı, hissettim. Çıt sesi geldi hemen hastaneye gittim, alçıya alındı. Tedavilerim başladı kampa 15 gün kala Avrupa Şampiyonalarına 20 gün kala oldu. Ama hiçbir zaman inancımı yitirmedim, azmettim. İnandım ve kırık olduğunu kimseye söylemedim, hocamla kendi aramda bir sırdı. Pes etmedim, zaten maça çıktığım an acıyı unutuyorum zaten bayrak sevgisi İstiklal Marşı’nı okutacağımın inancı bütün acıları unutturuyordu. Kırık kolu saklayarak savaştım. Final maçı bittiği an hiçbir şeyin imkansız olmadığını anladım.

Öğrencisinin kırık koluyla maçlara çıkmasına rağmen şampiyonluğu kıl payı kaçırdığını belirten eski milli sporcu ve Kick boks Milli Takım Antrenörü Hasan Fahri Şen de “Gülşah uzun yıllardır spor yapıyor. İçin acıyor ama hayatta her şey olabilir biz inanan insanlarız. Bende kırık elle dünya şampiyonu oldum, yokluklar içinde gittik. Mücadele etmesek bir şey kazanmayacağımızı biliyoruz” dedi. Kıyak aynı zamanda Wushu branşında da Dünya 3’ncüsü olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN