Kobe Bryant: Basketbolu bırakmaya hazırım

Kobe Bryant: Basketbolu bırakmaya hazırım

Los Angeles Lakers’ın efsanevi yıldızı Kobe Bryant, sezon sonu basketbolu bırakacağını açıkladı. Efsane basketbolcu hayranları için paylaştığı mesajda, kötü bir sezon geçirdiğini ve bırakmaya hazır olduğunu ifade etti.

Kobe Bryant, NBA oyuncularının blog yazılarının yer aldığı Players' Tribune'da çıkan yazısınında sezon sonunda basketbolu bırakacağını "Bırakmaya hazırım. Bu sezon elimden gelen her şeyi vereceğim" sözleriyle açıkladı.

37 yaşındaki Kobe Bryant, düşen oyunu ve şut performansıyla dikkatleri çekiyordu. Son 5 sezonda sakatlıklarla da boğuşan Bryant, bu sezon kariyerinin en kötü şut yüzdesine indi. Lakers ile kontratı sezon sonu bitecek olan efsanevi oyuncu, bu yazısıyla birlikte hep söylenegelen iddiaları da resmileştirmiş oldu.

Kobe Bryant, 1996 NBA draftında 13. sırada Charlotte Hornets tarafından seçilmiş ve hemen ardından Los Angeles Lakers'a takaslanmıştı. Lakers forması ile 5 şampiyonluk kazanan Bryant, 2008'de ligin en değerli oyuncusu (MVP) seçilmişti.

Kobe Bryant, NBA'de tüm zamanların en skorer oyuncuları listesinde Kareem-Abdul Jabbar ve Karl Malone'un arkasında üçüncü sırada yer alıyor.

15-11/30/kobe-bryant-1.jpgKobe Bryant NBA'de efsane isimlerin arasında yer alıyor.

Öte yandan 17 sezon boyunca NBA'de basketbol oynayan Kobe Bryant, 2012 yılında  30.000 sayı barajını aşmayı başaran en genç oyuncu olmuştu.

İşte Kobe Bryant’ın o mektubu;

'Sevgili Basketbol'

O andan itibaren. Babamın çoraplarını sarıp şut atarken, maçı kazandırıyorum Great Western Forum'da. Bir şeyin gerçek olduğunu biliyordum. Sana âşık olmuştum. Seni en derinlerimde sevdim. Aklımdan, vücuduma, ruhumdan, özüme.

6 yaşında bir çocuk olarak. Derinden âşık oldum. Tünelin sonunu asla göremedim. Sadece kendimi gördüm. Bitmiş birini. Ve koştum. Tüm sahayı baştan sona. Kaybettiğim her toptan sonra. Benden savaşmamı istedin. Tüm sevgimi verdim. Çünkü bana fazlasıyla geri geldi. Acıyla ve sevgiyle oynadım. Mücadele beni çağırdığı için değil. Sadece sen beni çağırdığın için.

"Vücudumun veda etme zamanı"

Her şeyi yaptım senin için. Senin yaptığında buydu. Aynı zamanda beni de hissetti. 6 yaşında bir çocuğa Lakers hayali verdin. Bunun için her zaman seveceğim seni. Fakat sana daha fazla bağlı kalamam. Sana tek verebileceğim, bu sezon.

***Kalbim hala atabilir. Aklım hala zorluklarla baş edebilir. Ama vücudum elveda zamanının geldiğini biliyor***

Evet, işte. Seni bırakmaya hazırım. Şunu bilmeni istiyorum şimdi. Beraber geçirdiğimiz her anın tadını çıkarabiliriz; İyisiyle, kötüsüyle. Neyimiz varsa birbirimize verdik. İkimiz de biliyoruz artık, şimdi ne yapacağımın bir önemi yok. 

Ben hala köşedeki sepete çoraplarını fırlatan o çocuk olacağım. 

5 saniye kaldı. Top ellerimde. 

5 … 4 … 3 … 2 … 1

Her zaman seveceğim seni, KOBE…"

15-11/30/565c015cc03c0e3eac6abbd9.jpegKobe Bryant'ın hayranları için paylaştığı o veda mesajı. / FOTOĞRAFLAR: SOSYAL MEDYA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN