Koç George Dikeoulakos sessizliğini Karar'a bozdu: Fenerbahçe'ye dönmek istemiyorum

Koç George Dikeoulakos sessizliğini Karar'a bozdu: Fenerbahçe'ye dönmek istemiyorum

Yunan hoca, her koçun çalıştırdığı kulüple bir gün yollarının ayrılacağını bildiğini söyledi: “Şu anda Fenerbahçe’yi yöneten aynı insanlar olduğu sürece kulübü tekrar çalıştırmayı düşünmüyorum. Beni istemiyorlar ve ben de onları istemiyorum çünkü neredeyse her konuda fikir ayrılıklarımız var.”

Kadın basketbolunda Fenerbahçe’yi son 7 yılda 2 kez çalıştıran ve birçok önemli başarıya imza atan koç George Dikeoulakos, Karar gazetesine çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe taraftarına ‘Arkadaşlarım’ diye hitap eden ve Sarı-Lacivertli kulüpte görevine son verildikten sonra birçok mesaj aldığını söyleyen Yunan hoca, Aziz Yıldırım’a kırgın olmadığının altını çizerken, “Galatasaray’dan teklif gelirse çalıştırmayı düşünür müsünüz?’ sorusunu ise; “Bu zamana kadar onlardan hiç teklif almadığım için bunun cevabını hiçbir zaman bilemeyeceğim” şeklinde cevapladı.

- Galatasaray yenilgisi sonrasında Fenerbahçe’yle yollarınız ayrıldığında neler hissettiniz?

Bir yandan hüzünlü bir andı çünkü İstanbul’u evim gibi görüyorum ama öteki yandan ayrıldığım için rahatlamıştım çünkü yönetimden birileri bana takımın antrenörü olmamı istemediklerini açıkça gösteriyorlardı. Ancak bir şeyden eminim, o da bütün sezonları hesaba katarsak ayrılabilen en küçük bütçeyle bu takımla kazandığım başarıların gururudur.

- Yunanistan'da Olympiakos-Panathinakos ile Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinizi kıyaslarsanız ne gibi farklar var?

Hiçbir fark yok. Belki Yunanistan'da işler daha fazla çığırından çıkıyordur, ki bu kabul edilemez.

Hocalar kadın basketbolunda erkek basketboluna göre daha mı fazla etkili?

Kesinlikle daha fazla. Erkek basketbolunda oyuncular çoğunlukla çözümleri kendileri buluyorlar; kadın larda ise her şey takım oyunundan geliyor bu nedenle koçun etkisi daha fazla.

- Kadın basketbolu eskiye göre daha önemli noktada...

Buna katılmıyorum. Kadın basketbolu ölüyor çünkü bundan sorumlu insanlar yanlış kararlar veriyorlar ama Avrupa’da Türkiye ve 5-6 takım sayesinde hala ayakta, bu yüzden onlara teşekkür etmek lazım. Yalnızca Türkiye’de yapılan yatırımlar nedeniyle seviye yukarı çıkıyor ancak yine de yeni oyuncuları geliştirip adım adım takımda onlara doğru pozisyonların verildiğini görmüyorum.

Galatasaray’dan teklif gelirse çalıştırır mısınız?

Bu zamana kadar Galatasaray’dan hiç teklif almadım. Bu yüzden bunun cevabı asla bilemeyeceğiz.

Kadın basketbolunda bir Obradovic var mı?

Obradovic tek ve bir benzeri daha yok dünyada.

Son 7 yılda Fenerbahçe’yi 2 kez çalıştırdınız. Teklif gelirse tekrar çalıştırmayı düşünüyor musunuz?

Şu anda Fenerbahçe’yi yöneten aynı insanlarla olmaz. Beni istemiyorlar ve ben de onları istemiyorum çünkü neredeyse her konuda fikir ayrılıklarımız var.

- Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’a kırgınlığınız var mı?

Hayır, verdikleri karar üzücüydü ama bir koçun hayatı böyledir. Bir sözleşme imzaladığınızda, eninde sonunda görevden ayrılacağınız gün için geri sayım başlar. Ben hüzünlü anları hatırlamak istemiyorum çünkü kazandırdığım kupalar ve büyük galibiyetler hayal kırıklıklarımdan çok daha fazla. Ve günün sonunda takım onların takımı, takımları hakkında en iyisini düşünüp öyle karar alıyorlar. Sonuçları da haklı olup olmadıklarını gösteriyor.

Taraftara mesajınız?

Fenerbahçe’den ayrıldığım gün bana desteğini gösteren herkese sonsuz teşekkür ederim. Karara katılmadığını söyleyen birçok mesaj aldım. O andan itibaren onlara sadece taraftar değil 'arkadaşım' da diyebilirim.

Fenerbahçe’den sonra Polonya ekibi Polkowice ile anlaştınız...

Büyük takımların sahip olduğu kadar iyi bir bütçemiz olmadığı için neler yapabileceğimize bakacağız. Takımlar yalnızca akıllı oyuncu seçimiyle kurulmaz, sıkı antrenmanlar ve oyuncular arasındaki atmosfer de göz önüne alınır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN