Kortun Türk prensi dünyayı peşine taktı

Kortun Türk prensi dünyayı peşine taktı

Teniste Marsel İlhan'ın ardından erkeklerde yeni umudumuz olan Ergi Kırkın’a teklif yağıyor. Ergi'ye ABD’nin 15 üniversitesi kapılarını açtı, 5 ülke de vatandaşlık teklifinde bulundu. 18 yaşındaki sporcu ise "Göğsümde her zaman Ay-Yıldız olacak" dedi.

CELAL DEMİRBİLEK

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda gençler kategorisinde ana tablo maçını kazanan ilk Türk tenisçi olan Ergi Kırkın dünyayı şimdiden peşine taktı. Dört yaşında eline raketi alan ve 18 yaşında listeleri alt üst eden Ergi Kırkın'a ABD’nin 15 üniversitesinden sporcu bursu ile teklif geldi. İlginç olansa 1999 doğumlu sporcuya vatandaşlık tekliflerinin de gelmesiydi. Kırkın için ABD, Finlandiya, Sırbistan, İsveç ve Litvanya’dan vatandaşlık teklifleri alan Ergi ise  bu tür teklifleri hiçbir zaman düşünmediğini açıkladı. Ergi, “Başka ülkeler bizim adımıza yarış diyor ama şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu tür teklifleri kabul etmeyeceğim. Göğsümde Ay-Yıldızlı formam ile ülkemi temsil edeceğim. Allah’ın izniyle  tüm dünyaya Türk’ün gücünü göstereceğim” dedi.

FERRER DE İSTEDİ

Tenis altyapısını İsveç ve Sırbistan'ta alan, ardından ENKA Kulübü'nde sporunu sürdüren Ergi Kırkın, şu anda Slovakya’nın Trnova şehrinde yabancı antrenörlerin yönetiminde çalışıyor ve büyük başarılara imza atıyor.

Tenise 4 yaşında başlayan genç sporcuya bir teklif de dünya 3 numarasına kadar yükselmiş olan ve şu anda dünya 23 numarasında bulunan İspanyol tenisçi David Ferrer’den geldi. Ferrer'in İspanya’da kurduğu Ferrer Tenis Academy, 2017 yılı için  Ergi’ye, antrenman, konaklama, yeme-içme ve eğitim masraflarının tamamını karşılamak üzere akademilerinde çalışması için teklifte bulundu.

BOLLİTERİ'NİN ERGİ ISRARI

2016 sezonunda tüm grand slam turnuvalarının gençler kategorilerinde, ana tabloda boy gösteren Ergi Kırkın, ABD’nin Florida eyaletinde katıldığı Grade-1 seviye Eddie  Herr  ITF Gençler Turnuvası'nda önemli bir başarıya imza atmıştı. Sporcumuz gençler kategorisinin 60’ıncı basamağında yer alırken, ilk üç turda  ev sahibi ülke sporcularını eledikten sonra prestijli organizasyonun çeyrek finalinde  Filipinli Alberto Lim’i 3 sette devirerek adını son 4’e yazdırmasını bilmişti. Yarı finalde  dünya gençler sıralamasının 1 numarası Sırp Miomir Kecmanovic ile  kozlarını paylaşan Ergi güçlü rakibi karşısında  başa baş bir mücadele sergilemesine rağmen korttan 6-1, 4-6, 6-3 yenik ayrılmıştı.

Dünyanın en büyük  tenis akademisi olan IMG Bollitieri Academy’de yapılan turnuvada  yarı final maçından sonra müsabakayı izleyen akademinin sahibi Nick Bolliteri, sporcumuzu tebrik etmiş ve ısrarla Ergi’den akademilerinde çalışmalarını istemiş ve gerekirse Amerika vatandaşlığı konusunda yardımcı olabileceğini söylemişti… 2012 yılında IMG Academy ile imzalanan ve Ergi’nin akademide tam burslu konaklama dahil çalışabileceğini içeren anlaşma 2016 yılı sonunda bitti. Ergi ısrarlara rağmen ABD vatandaşlığını kabul etmedi.

DÜNYA 20'NCİSİ

29 Ocak 2017 tarihi itibariyle dünya gençler sıralamasında 20’nci sırada yer alan Kırkın, 23-29 Ekim 2017 tarihlerinde Çin’in Chengdu  şehrinde yapılacak ve dünyanın en iyi 8 erkek, 8 bayan tenisçinin katılımı ile yapılacak turnuvaya dünya 7 numarası olarak  alınacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN