Küba'da mücadele eden milli güreşçilerden 2 altın

Küba'da mücadele eden milli güreşçilerden 2 altın

ABD'deki kamp çalışmalarını bitirdikten sonra Küba'da turnuvaya katılarak mücadele eden erkekler serbest stil 125 kiloda Taha Akgül ve 92 kiloda mindere çıkan Hüseyin Gündüz, altın madalya kazandı.

Taha, turnuvanın çeyrek finalinde Kanadalı Sean Allan Molle'yi 10-0, yarı finalde ABD'li Ceron Francisco'yu 11-0 ve finalde de diğer ABD'li sporcu Ben Durbin'i 11-0 teknik üstünlüklerle yenerek, altın madalyaya uzandı.

Hüseyin Gündüz ise ilk turda ABD'li Nikko Reyes'i 10-0 teknik üstünlükle yenerek, çeyrek finale yükseldi. Türk güreşçi bu turda ABD'li Don Mc Neil'i 3-1 mağlup ederken, yarı finalde ABD'li Nick Heflin ile eşleşti. Rakibinin sakatlığın sonrasında maçtan çekilmesiyle Türk sporcu finale adını yazdırdı.

18-02/23/9013266.jpg

Hüseyin finalde Alman sporcu Gabriel Stark karşısında son saniyelerde aldığı bir puanla skoru 1-1'e taşıyarak, son puan alan sporcu olduğu için altın madalyanın sahibi oldu.

18-02/23/9013645.jpg

Milli güreşçiler, madalyalarını Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e armağan etti.

ANKARA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN