‘Kulübe kralı’ sonunda gitti

‘Kulübe kralı’ sonunda gitti

Ozan’ın bonservisine 7 milyon euro, van Persie için de 6.5 milyon euro ödeyen Sarı-Lacivertliler, ayrılıklarında umduğunu bulamadı... 3.5 milyon euro istediği Ozan için 1 milyon euroluk teklif alan Kanarya, van Persie’de ise 6 aylık ücretinin 1.45 milyon euroluk kısmını karşılamaya razı oldu.

SELİM YILDIRIM / SPOR SERVİSİ

Türk futbolunun kanayan yaralarından ‘yanlış transfer’ konusunda en çok dikkat çeken kulüplerden biri olan Fenerbahçe, son dönemde özellikle Robin van Persie ve Ozan Tufan konusunda büyük zarara uğradı. Her iki oyuncu  ile ilgili olarak da Beşiktaş ile karşı karşıya gelen Sarı-Lacivertli kulüp, ezeli rakibini ekarte edip imzaları attırmasına rağmen sonunda hüsran yaşadı. Kanarya, Ozan ve van Persie’nin elden çıkarılma sürecinde de önemli hatalar yaptı...

Teknik direktör Aykut Kocaman’ın isteği üzerine Ozan ile yollarını ayırma kararı alan Fenerbahçe, 22 yaşındaki oyuncuyu Antalya kampına götürmeyerek kesin olarak gözden çıkardığını gözler önüne serdi ve taliplerinin elini güçlendirdi. Ozan, kendisini isteyen Bülent Uygun’un takımı Al-Gharafa’ya gitmek istemedi ve İspanya’yı tercih etti. Real Betis’in devreye girmesi ile umutlanan Sarı-Lacivertliler, bonservisine 7 milyon euro ödediği milli futbolcu için 3.5 milyon euro talep etti. Ancak İspanyol yetkililer, en fazla 1 milyon euro ödeyebileceklerini bildirdiler.

Fenerbahçe’de yılda 1.5 milyon euro garanti para ve maç başına 10 bin euro kazanan Ozan’ın şu ana kadarki maliyeti  4 milyon 740 bin euroyu buldu. Bonservisine ödenen 7 milyon euro ile birlikte bu rakam 11.5 milyon euroya dayandı. Genç oyuncu, 1 milyon euro karşılığında Real Betis’e gitmesi halinde ise Sarı-Lacivertlilerin zarar hanesine yaklaşık 10.5 milyon euro yazdırmış olacak.

Robin van Persie’de tablo daha da kötü. Kulüpten yılda 4.9 milyon euro garanti paranın yanı sıra maç başına 20 bin euro tahsil eden Hollandalı santrfora ödenen rakam 13 milyon 850 bin euroya ulaştı. 6.5 milyon euroluk bonservis bedeli de eklendiğinde van Persie’nin maliyeti 20 milyon 350 bin euroyu buluyor. Sözleşmesi feshedilen ve Feyenoord forması giymeye hazırlanan tecrübeli oyuncunun 6 aylık alacağı olan 2 milyon 450 bin euronun 1 milyon 450 bin euroluk kısmının da Sarı-Lacivertliler tarafından karşılanması durumunda toplam rakam 21 milyon 800 bin euroya (yaklaşık 101 milyon lira) ulaşıyor.

İki oyuncunun Fenerbahçe’ye verdiklerine gelince... Ozan ilk sezonunda ligde 26, Avrupa Ligi’nde de 9 maçta forma giydi. Geçen sezon 22 lig, 5 Avrupa Ligi sınavında boy gösteren genç futbolcu, 2017-2018’de ise ligde 9, Avrupa Ligi’nde ise 4 ön eleme mücadelesinde şans buldu. Ozan, toplamda 7 gol atıp, 3 asist yaptı. Robin van Persie ise 2015-2016’da ligde 31, Avrupa Ligi’nde 11 maça çıktı; 17 gol attı. 2016-2017’de ligde 24, Avrupa Ligi’nde 7 mücadelede forma giyen Hollandalı yıldız, 10 gol ve 3 asistten oluşan bir performans sergiledi. Van Persie, bu sezon ise Avrupa ve ligde 2’şer kez sahne alırken, sahada kaldığı toplam 200 dakikada sıfır çekti.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN