Mahşerin dört atlısı

Mahşerin dört atlısı

Şampiyonlar Ligi tarihini Türkiye adına revize eden Beşiktaş, başarısını usta ayaklarına borçlu... Quaresma, Babel, Cenk ve Talisca’dan oluşan forvet hattı, Avrupa kupalarında toplam 24 gol, 15 asist üretti. Bu sezon oynanan 3 maçtaki 7 gol yine bu oyunculardan gelirken, asistlerin beşinde de bu dörtlünün imzası var.

SELİM YILDIRIM

Süper Lig’de son sezonki performansının altında kalmasına karşın Şampiyonlar Ligi’nde göz kamaştıran Beşiktaş, tarihi başarısını Cenk Tosun, Ryan Babel, Anderson Talisca ve ikinci baharını yaşayan Ricardo Quaresma’nın skor üretimi ile gerçekleştirdi. G Grubu’nda oynadığı 3 maçı da kazanan Siyah-Beyazlı takımın attığı tüm goller Talisca (2), Cenk (3) ve Babel’den (2) geldi. Monaco’dan Cenk’in ilk sayısının gol pasını veren Quaresma ise asistleri ile koroya dahil oldu. 34 yaşındaki oyuncu, Devler Ligi’ndeki tüm karşılaşmalarda birer asist yaparken, Babel ve Cenk de birer gol pası ile destek verdi. Diğer iki asist ise Caner ve Negredo’dan geldi. Kara Kartal’ın skorer dörtlüsü, Avrupa’da toplamda ise 24 kez ağları sarsarken, 15 de gol pası verdi.

İkinci Beşiktaş serüvenin 2015-2016 sezonunda başlayan Quaresma, Avrupa’da 9’u Devler Ligi olmak üzere toplam 20 maça çıktı. Portekizli yıldız, bu mücadelelerde 4 gol atıp, 8 de asist yaptı. Geçen sezonun devre arasında Kartal olan  Babel de Avrupa’da göz kamaştırdı. Uluslararası arenada toplam 9 mücadelede görev yapan Hollandalı oyuncu, 5 gol ve 1 asiste imza attı.

TALISCA'DAN 5 GOL, 4 ASİST

Zor bir sürecin ardından bu sezon da Siyah-Beyazlı formayı giyen Talisca da nefis bir performansa imza attı. Brezilyalı yıldız, Avrupa kupalarında şans bulduğu toplam 15 maçta 5 gol atıp, 4 de asist yaptı. Ve Kartal’ın gol makinesi Cenk Tosun... Monaco’da iki kez çerçeveyi bulan milli oyuncu, bu sezon Devler Ligi’nde 3 gol, 1 asistle oynadı. Cenk, toplamda ise 25 mücadelede 10 gol atıp, 2 de asist üretti.

17-10/18/1910krr14a.jpg

17-10/18/1910krr14a-1508347491.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN