Maratona Kenya damagası

Maratona Kenya damagası

Bir dünya markası haline gelen İstanbul Maratonu bu sene de birbirinden ilginç görüntülere sahne oldu. 30 bin ‘çipli’ sporcu ve 100 binden fazla amatör koşucunun katıldığı organizasyonda, köprü üstünde evlilik teklifinden, AF örgütünün ‘barış eylemine’, STK’ların pankartlı çağrılarından siyasilerin mesajlarına kadar pek çok renkli görüntü ortaya çıktı

Yaklaşık 100 bin vatandaşımızın katılımı ile gerçekleşen Vodafone 40’ıncı İstanbul Maratonu’nda erkeklerde Kenyalı atlet Felix Kimutai, kadınlarda ise vatandaşı Ruth Chepngetich birinci oldu. Kimutai’nin 2 saat 9 dakika 57 saniyede bitirdiği yarışı hepngetich de 2 saat 18 dakika 35 saniyede tamamladı. Her iki kategoride de parkur rekoru kırıldı.

Bürkiye’nin en prestijli spor organizasyonları arasında yer alan İstanbul Maratonu’nun 40’ıncısı dün düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İBB iştiraki Spor İstanbul tarafından Vodafone sponsorluğunda gerçekleşen yarış, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde başlayıp, Sultan Ahmet Meydanı’nda son buldu. Bu yıl “Sağlık İçin Koş İstanbul” temasıyla düzenlenen maraton; Tekerlekli Sandalye, 42K (maraton), 15K, 10K ve Halk Koşusu kategorilerine ev sahipliği yaptı.

1979 yılından bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan tek maraton özelliğine sahip İstanbul Maratonu’na 100’den fazla ülkeden sporcu katıldı. Startı saat 09.00’da verilen Vodafone 40’ıncı İstanbul Maratonu’nu 2 saat 9 dakika 57 saniyede tamamlayarak birinci olan Kenyalı Felix Kimutai, aynı zamanda parkur rekoru kırdı. Bahreynli Abdi İbrahim Abdo 2.10.37’lik derecesiyle ikinci sırada bitirdiği yarışta üçüncülüğü ise 2.10.54 ile Kenya asıllı Fransız Abraham Kiprotich elde etti.

Maratonun kadınlar kategorisinde zirveye çıkan isim ise 2 saat 18 dakika 35 saniyelik derecesi ile yine parkur rekorunu yenileyen Kenyalı Ruth Chepngetich oldu. Yarışı vatandaşı Chepngetich’ten yaklaşık 6.5 dakika sonra tamamlayan Margaret Agai 2’nci sıranın sahibi olurken, 2.31.04’lük derecesi ile Etiyopyalı Fatuma Sado da kürsüyü tamamladı.

Halk koşusunun yine renkli görüntülere sahne olduğu organizasyonda 10K yarışını erkeklerde Fatih Korkunç (33 dakika 23 saniye), kadınlarda da Suzan Tunca (37 dakika 11 saniye) kazandı. 15K’da ise erkeklerde Kenyalı Shadrack Korir, kadınlarda da Yasemin Can zirveye çıktı. Maratonda 30 bin çipli sporcunun yanı sıra yaklaşık 100 bin vatandaşımız ter döktü. Maratonda dereceye giren atletlere ödülleri Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen törende takdim edildi.

SİYASİLER DE KATILDI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile birlikte Halk Koşusu’nun startını veren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, aynı zamanda koşuya da katıldı. Uysal, “Çok güzel bir maraton geçirdik. Halkımızın ilgisi nedeniyle yarışı üçe böldük. Maraton, çok güzel bir coğrafyada ve iki kıta arasında düzenleniyor. Bunun başka bir örneği yok” açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN