Marsel İlhan: Hayalim çeyrek final

Marsel İlhan: Hayalim çeyrek final

TEB İzmir Cup’ta şampiyon olan Marsel İlhan ve finalde karşılaştığı Cem İlkel, turnuva sonrası Karar Gazetesi’nin sorularını cevapladı. Marsel, hayalinin bir grand slam turnuvasında çeyrek final maçı oynamak olduğunu söyledi. Cem’in de hedefi grand slam ana tablolarında yarışmak.

TEB İzmir Cup’ta Türk tenisi açısından bir ilk yaşandı. ATP dünya klasmanı sıralamasında 211. olan Marsel İlhan ve 321. sıraya yükselen Cem İlkel finalde karşı karşıya geldi. İki Türk tenisçinin mücadelesinde Marsel, 4. kez final oynadığı İzmir Cup’ta ilk şampiyonluğunu elde etti. Her iki sporcu da şampiyona sonrası sorularımızı cevapladı. Marsel İlhan kendisine yöneltilen eleştirileri çok sert olarak değerlendirirken, hedefinin ATP sıralamasında 50. basamağa yükselmek olduğunu belirtti.

İzmir’de Cem İlkel’i geçerek Challenger düzeyinde kariyerinin 4. şampiyonluğunu kazandın. Türk tenisçilerin finalini senden dinlemek gerekirse bize o anları anlatır mısın?

Turnuva başlamadan önce yaptığımız antrenmanlarda aramızda şakalaşıyorduk finalde karşılaşıp oynarız diye. Ben çeyrek finalde hissetmiştim Cem’in güzel oyunundan. Güzel bir final izlettiğimizi düşünüyorum. Kazanan Türkiye oldu. Umarım bundan sonra daha çok final oynayıp daha büyük başarılara hep birlikte imza atmak istiyoruz.

2009’U UNUTAMIYORUM

Kariyerinde unutamadığın en büyük maçın hangisi oldu?

Bence 2009 yılında ilk defa tur atladığım Amerika Açık maçı ve Dubai’de geçen sene çeyrek finale çıkıp Djokovic’le karşılaştığım maç. O iki maç da benim için unutulmazdı. Djokovic maçını hala dün gibi hatırlıyorum. Kariyerimde ilk defa tenis dünyasının 1 numarasına karşı oynadım. Djokovic’e karşı oynamak benim için çok iyi bir tecrübe oldu.

Peki seni en çok üzen maç?

2011’de Fransa Açık’ta İspanyol Guillermo García-López’e kaybettiğim maçı unutamıyorum. 3. tura yükselme yolunda güzel de başladığım oyunda tur atlayamadım. Bir de geçen sene Wimbledon’da 2. tur karşılaşmasında Güney Afrika Cumhuriyeti’nden Kevin Anderson’a kaybettiğim maç.

Türk tenisinde erkeklerde 1 numara olmak üzerinde bir baskı yaratıyor mu?

Bir baskı hissetmiyorum üzerimde. Yıllardır büyük şampiyonlarda oynuyorum. Kariyerimde inişler çıkışlarda yaşadım. Bu sene biraz daha kötü geçiyor benim açımdan. İzmir Cup şampiyonluğuyla birlikte tekrar bir çıkış yakaladım. Hedef her zaman daha yukarısı benim için.

MEDYA SUÇLU

En büyük hayalin nedir ?

Daha önce dünya sıralamasında 77.’liğe kadar yükselmiştim, umarım kariyerimin sonuna kadar ilk 50’ye girmeyi başarırım. Herhangi bir grand slam turnuvasında çeyrek final yaşamak istiyorum.

Teniste peki neden bir Djokovic, Federer ya da Nadal gibi bir dünya yıldızına sahip değiliz sence?

Bu çok zor bir hedef. ABD’de bile şu anda öyle bir oyuncu yok. Agassi ve Sampras’tan sonra ABD o düzeyde bir tenisçi yetiştiremedi. Türkiye’den böyle bir tenisçi çıkarsa zaten o da sürpriz olur.

Sana gelen eleştirileri nasıl karşılıyorsun? Haklı bulduğun oluyor mu yoksa çok mu sertler?

Bence çok sert çünkü her sporcu hayatta düşüşler yaşar. Benim katıldığım turnuvalarda oynamayı binlerce sporcu istiyor ve ben burada Türkiye’yi temsilen elimden gelenin en iyisini yapmak için mücadele veriyorum. Sosyal medyada eleştirirken çok fazla abartıyorlar. Medyayı da suçluyorum bu konuda; sanki ben hep yeniliyormuşum gibi lanse ediliyor.

Seni kendisine örnek alan tenisçilere tavsiyelerin nelerdir?

Çok çalışmaları lazım. Tenis gerçekten güzel bir spor. Tenisi çok sevmek ve yılmamak lazım. Genç yaştaki tenisçiler kaybedince hemen pes ediyorlar. Vazgeçmemeleri gerek.

ŞAKAYDI, GERÇEK OLDU!

TEB İzmir Cup finalinin kendisi için birçok açıdan ilk olduğunu söyleyen Cem İlkel, daha önce challenger düzeyinde 2. turdan yukarısına çıkamadığını belirtti. Marsel’le şampiyona öncesi yaptığı şakaların gerçeğe dönüştüğünü söyleyen 21 yaşındaki sporcu, “Finalde Marsel çok iyi oynadı ve bence kazanmayı hak etti” sözleriyle de rakibinin başarısını tebrik etti. Kendisine Roger Federer’i örnek aldığını söyleyen Cem İkel, “Kendisiyle daha önce 2015 İstanbul Cup’ta antrenmanda oynamıştım. İlk girdiğimde çok stresliydim ama korta girdikten sonra Federer öyle sıcakkanlı ve mütevazi bir insan ki, sizle gelip kendisi konuşuyor. Benle konuştuktan sonra çok rahatladım ve 3 gün boyunca çok güzel antrenmanlar yaptık” dedi. “Mental olarak da konsantrasyon seviyemi de çok yukarı çekmem lazım” diyen Cem İlkel “İzmir Cup’ta bu açıdan çok iyi oldu benim için. Maçlardan önce kendimden çok iyi oyunculara karşı oynarken kafamda soru işaretleri oluyordu ve ilk 100’den oyuncuları yenerek onları aşmayı da öğrendim” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN