Oğuzhan daha fazla yıpranmasın

Oğuzhan daha fazla yıpranmasın

LASK Linz deplasmanında turu geçse de taraftarını futboldan soğutan Beşiktaş, Erzurum'da da benzer bir görüntüyle başladı maça. Savunmanın önüne Necip-Medel ikilisini, forvet arkasına da Oğuzhan'ı monte eden teknik direktör Şenol Güneş'in, “Topu rakibe bırakalım oynasın, yeter ki defans sağlam olsun.

SELİM YILDIRIM/İSTANBUL

Olur da kazara pozisyon mozisyon bulursak ne ala; yoksa bana gol filan lazım değil” anlayışı kusursuz işledi!.. Ama Şenol hocanın bile hesap edemediği bir şey vardı. BB Erzurumspor ataklarında rakibe eskort yapan oyuncuları o kadar çok pas hatası üretti ki ev sahibi takım topla oynamaktan bıktı. Atılan her uzun topun, her ortanın Beşiktaş kalesinde tehlikeye dönüşmesi de Erzurumsporluları öylesine gerdi ki 'yeter artık' diyen Scuk golü attı...

Oğuzhan'ı 10 numarada kullanmayı çalışmanın büyük haksızlık olduğunun farkına varan Şenol Hoca, “gel oğlum yanıma, biraz laflayalım” deyip, Caner'i sahaya sürünce Beşiktaş topla oynar gibi yapmaya başladı. Soyunma odasındaki ince ayar da işe yarayınca Siyah-Beyazlı takım 2'nci yarı ile birlikte oyuna dahil oldu. Gökhan'ın golü ile havası biraz daha değişen Beşiktaş, Necip-Lens değişikliğinin ardından topu ileri daha rahat taşımaya başladı. İlk yarıda Oğuzhan'ın temposuna ayak uyduran Quaresma Negredo'ya da golü attırdığında Beşiktaş kıvama gelmişti ki Şenol Hoca bir müdahalede daha bulunup, Negredo'nun yerine Tolgay'ı oyuna aldı. Gözden çıkarılmasını hiçbir zaman anlamadığım Negredo kenara alınsa da bal yapma ihtimali Oğuzhan'dan kat be kat fazla olan Tolgay'ın oyuna dahil olması kabul edilebililir bir hamleydi. Nitekim Tolgay'ın nefis ara pasında kaleci Hakan tarafından yere indirilen Lens'in kazandırdığı penaltı Siyah-Beyazlılar için galibiyet anlamına geliyordu. Quaresma da şımarıklık yapmak yerine skor üretmeyi tercih edip, penaltıyı penaltı gibi kullanınca Beşiktaş 86'ncı dakikada maça noktayı koydu.

Bir kez daha anlaşıldı ki Beşiktaş Oğuzhan'ın 10 numara olduğu bir yapıyla ilerleyemez. Bu ısrardan vazgeçmek hem takım hem de 37'nci dakikada kenara alınan Oğuzhan için elzemdir. Keza; her rakip sana böyle bir ikinci yarı oynamaz...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN