Osmanlıspor, İsviçre temsilcisi Zürih'i 2-0 yenerek adını üst tura yazdırdı

Osmanlıspor, İsviçre temsilcisi Zürih'i 2-0 yenerek adını üst tura yazdırdı

Avrupa'da sahasında hiçbir maçını kaybetmeyen Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi'nde çıktıkları son maçında Zürih'i 2-0 yenerek bir üst tura yükseldi. Mor-Sarılılar'a turun kapılarını açan golleri 73. dakikada Dzon Delarge ve 89. dakikada Erdal Kılıçarslan kaydetti.

Avrupa'daki temsilcilerimizden Osmanlıspor UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda çıktığı son maçında Zürih'i 2-0 yenerek bir üst tura yükseldi. Mor-Sarılılara tarihinde ilk defa mücadele ettiği Avrupa kupalarında turun kapısını 73. dakikada Dzon Delarge ve 89. dakikada Erdal Kılıçarslan attığı goller açtı.

İLK YARI BERABERE

Osmanlı Stadyumu'nda oynanan mücadelede İsviçre temsilcisi Zürih karşısında maça hızlı başlayan taraf Osmanlıspor oldu. Temsilcimiz ilk tehlikeli atağını henüz oyunun 2. dakikasında N'Diaye ile buldu. Başarılı futbolcunun sert vuruşu kalenin üzerinden az farkla dışarı çıkarken bu dakikadan itibaren Osmanlıspor rakip alanda etkili ataklarıyla gol bulmaya çalıştı. İlk yarının son dakikalarında karşılıklı olarak top kayıpları artarken, her iki ekipte yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince maçın ilk yarısı 0-0'lık beraberlikle sonuçlandı.

ERDAL SON NOKTAYI KOYDU

Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Osmanlıspor, 2. yarıya da hızlı başlayan taraf oldu. Maçın 64. dakikasında konuk ekip Voser'in pası ile Sarr çok sert bir şut çekerken, kaleci Karcemarskas bu topu son anda üst direğin hemen altından çıkartarak olası bir tehlikeyi önledi. Maçın 73. dakikasında temsilcimizin golünü Dzon Delarge kaydetti. Hızlı gelişen atağımızda orta alanda Maher'in ara pası ile sağ çaprazdan topla buluşan Delarge ceza sahasına girdiğinde attığı şık çalım sonrası topu ağlarla buluşturdu: 1-0. Mücadelenin normal süresinin bitmesine 1 dakika kala oyuna sonradan dahil olan Erdal Kılıçaslan farkı ikiye çıkarttı. Aminu Umar'ın ara pasında topla buluşan Erdal maçın skorunu belirledi: 2-0. Maçta başka gol sesi çıkmazken Osmanlıspor puanını 10'a çıkartarak gruptan 1. olarak bir üst tura yükseldi. Günün bir diğer karşılaşmasında Villarreal, Steaua Bükreş'i 2-1 yenerek Osmanlı ile birlikte bir üst tura yükselmeye hak kazandı.

 
 
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN