Östersunds yenilgisinden sonra Galatasaray’da Lucescu’nun adı daha yüksek sesle anılmaya başlandı

Östersunds yenilgisinden sonra Galatasaray’da Lucescu’nun adı daha yüksek sesle anılmaya başlandı

Teknik Direktör Igor Tudor, tüm kredisini tüketti... Başkan Dursun Özbek’in, Östersunds sınavının ardından takımı Lucescu’ya emanet etmesini öneren hatırı sayılır kişilerden süre istediği öğrenildi. Olası bir görüşmeye sıcak bakan Mircea Lucescu, Cimbom’a her zamankinden daha yakın görünüyor...

SELİM YILDIRIM

Tarihinde ilk kez Avrupa’ya temmuz ayında veda eden Galatasaray’da rota yeniden Mircea Lucescu’ya döndü... Beşiktaş’ı çalıştırdığı 2003-2004 sezonundan sonra ayrıldığı Türkiye’de her daim gündemde kalan Rumen teknik direktörün adı artık daha gür sesle anılmaya başlandı. Östersunds ile İsveç’te oynanan ve 2-0 kaybedilen maçın ardından turun kazanıbileceği umudu ile kerhen de olsa teknik direktör Igor Tudor’un arkasında duran başkan Dursun Özbek, Türk Telekom Stadı’nda tescillenen hezimet sonrası desteğini çekti. Sürekli protestolar ile karşılaştığı camiada tamamen yalnız kalan Tudor, yaptığı açıklamalarla maçı uzatmalara götürmeye çalışsa da kalemi çoktan kırıldı...

Genellikle Tudor’u korumaya çalışan başkan Özbek’in, Östersunds ile oynanan rövanş karşılaşmasının ardından kendisini arayarak takımı Lucescu’ya emanet etmek isteyen hatırı sayılır kişilerden süre istediği öğrenildi. Geçmişte Türkiye ilgili sorulara, “Şu an için söz konusu değil” türünden yanıtlar veren Lucescu’nun, bu soru ile son karşılıştığında “Bakacağız, göreceğiz” gibi ifadeler kullanması Cimbom’da teknik direktör değişiminin yakın olduğu şeklinde yorumlandı.

TUNCAY'A GÖRE LUCE İLAÇ OLUR

Şu sıralar Milano’daki (İtalya) evinde dinlenen Rumen hocanın yakın çevresine, “Başkan ararsa birebir görüşebilirim” dediği iddiaları da gündeme bomba gibi düştü. Kardemir Karabükspor’u çalıştırırken başına geçtiği Galatasaray’da ne huzuru ne de başarıyı yakalayabilen, selefi Jan Olde Riekerink’i bile mumla aratan Tudor’un Sarı-Kırmızılı kulüpteki ömrü iyice kısaldı. Cimbom’un yaşadığı önlenemez düşüşü yorumlayan gazetemizin Spor Müdürü Bülent Tuncay değişimin zorunluluk haline geldiği görüşünü savunurken, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir ise transferlerin Tudor'un sistemine göre yapıldığını ve Hırvat hoca ile devam edilmesi gerektiğini söyledi.

BÜLENT TUNCAY:  LUCESCU FARKINI ORTAYA KOYAR

Galatasaray’a geliş şekli etik değerlere uygun düşmemişti. 1-0 yenik başlamıştı bende. Enerjisi ile ışığı vardı ama hırsı aklının önüne geçti, okul çocuğu yerine koyduğu futbolcularıyla kavga etti, üstlerini bir bir çizmeye başladı. Bir hafta önce Bursa’da şov yapan Bruma’yı 17. dakikada ‘küfür eder gibi’ oyundan alması bendeki skoru 2-0’a getirdi. Zaten oradan da döndüremedi. Östersunds bildiğin köy takımı. O, bu, şu... Ne olursa olsun bu tur geçilmeliydi. Gevşek futbolcular kadar, doğru taktik üretemeyen Tudor, bu ‘skandal’da baş sorumludur. Bu saatten sonra dikiş tutmaz. Lucescu, yerlilerden de Yılmaz Vural gibi bir terzinin elinde bu kadrodan hala takım elbise çıkar.

OĞUZ TONGSİR: TUDOR’LA YOLA DEVAM EDİLMELİ

Galatasaray turu ilk maçta kaybetmişti. İnanılmaz kötü bir Galatasaray vardı İsveç’te. İsveç ekolünden gelen, disiplinli , haddini bilen bir takım. Tudor hayal tacirliği yaptı. 2-0’ı yakalayan bir ekip kim olursa olsun kolay kolay rövanşı vermez. Bana göre Lucescu’nun gelmesi de doğru değil. Madem bu adamla yola çıktınız, devam edmelisiniz çünkü bu kadroyu Tudor yaptı. Ki, Tudor’un istediği 4-5 isim daha geliyor. Onu gönderip Lucescu ya da başka birini getirmek yanlışı yanlışla örtmek olur. Baştan yanlış yapılmış olabilir ama dere geçerken at değiştirilmek. Ama Dursun Özbek tribünlerin sesine çok önem veriyor. Bu nedenle Tudor’un ne kadar arkasında olur, bilemem. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN