Riekerink'le olmaz

Riekerink'le olmaz

Ligin ilk yarısında önemli mücadelelerin hiçbirini kazanamamasına karşın zirve yarışından kopmamayı başaran Galatasaray, Riekerink'in "Test maçımız" dediği El İttifak karşılaşmasında hayal kırıklığına neden oldu. Takımın Suudi Arabistan'a götürülmesi de yönetim içinde çatlağa yol açtı.

Galatasaray'ın Suudi Arabistan'ın Dammam kentinde oynadığı El İttifak maçı Sarı-Kırmızılı camiada soru işaretlerinin belirmesine yol açtı. Teknik direktör Jan Olde Riekerink'in "Bizim için en önemli test maçı" dediği karşılaşmada alınan 3-1'lik yenilgiden daha çok sergilenen vasat futbol eleştiri konusu oldu. Üç kalecinin birden sakatlanması nedeniyle 19 yaşındaki Batuhan'ın koruduğu kale dışında Galatasaray ideal 11'i ile sahadaydı.

Riekerink'in "Top bizde kalsın" anlayışı bu maçta da uygulandı ancak Bruma'nın bireysel çabaları dışında, ileri hatta etkili olunamadı, savunmadaki artık klasikleşen yanlışlar da eklenince sezonun ikinci yarısı öncesi Aslan alarm verdi. Yönetici Levent Nazifoğlu'nun "Sezon sonuna kadar takımın başında" diyerek açık çek verdiği Riekerink yönetimindeki Galatasaray'ın ilk yarıdaki tüm önemli maçlarda puan kaybetmesi de camiadaki kaygıyı yükseltti. Galatasaray'ın hazırlık maçını, Türkiye'deki iklim şartlarıyla farklı bir coğrafyada olan Suudi Arabistan'da oynaması yönetimde de çatlağa yol açtı. babaspor.com'un haberine göre Levent Nazifoğlu bu maça karşı çıktı.

CİMBOM KAP'A BİLDİRDİ

Galatasaray, bir süredir transfer gündeminde olan ve sağlık kontrolünden geçirilen Yeşil Burun Adaları asıllı Hollanda vatandaşı Garry Rodrigues'i 4,5 yıllığına kadrosuna kattığını KAP'a açıkladı. Rodrigues'in Sarı-Kırmızılı kulüpten 2016-2017 sezonunun kalan bölümü için 675 bin euro, geri kalan 4 sezonun her biri için de 1 milyon 350 bin euro sabit ücret alacağı bildirildi. Öte yandan 26 yaşındaki futbolcunun, oynadığı Spor Toto Süper Lig ve UEFA maçlarında alınacak her puan için 4 bin euro prim alacağı aktarıldı.

GÜRTAY KIPÇAK: RİEKERİNK'LE OLMAZ

Galatasaray'ı 40-50 senedir izlerim, takım oyunundan bu kadar uzak, disiplinden bu kadar kopuk bir takım görmemiştim. Herkes lütfen oynuyor. Savunma sakat, orta saha hayalet, forvet kendine oynuyor. Bir tek Bruma var ama o da her topu kendi kullanmak istiyor. Konu forvete oyuncu almayı, 1-2 transfer yapmayı geçti, Galatasaray'ın daha temel problemleri var. Net söylemek gerekirse Galatasaray'ın takımı silkeleyecek birine ihtiyacı var. Riekerink bilgili, görgülü bir teknik adam olabilir ama Türkiye şartları farklı olan bir ülke. Burada futbolcular kendi vermiyor, siz onlardan alacaksınız. Yönetici-futbolcu ilişkileri de sağlıklı değil. Yasin sonuçtur, sebepleri görmelisiniz yoksa kendinizi kandırırsınız. Galatasaray'dan ikinci yarıda umudum yok çünkü kangreni penisilin tozuyla tedavi etmeye çalışıyorlar. Sorunları çözmek için yönetim, camiadan destek alabilir. Galatasaray'ın içinde bu vasıfta insanlar var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN