Samuel Eto’o, Qatar Sports’ta! Transfer haberleri

Samuel Eto’o, Qatar Sports’ta! Transfer haberleri

Bir dönem Türkiye’de Antalyaspor ve Konyaspor forması giyen Samuel Eto’o, Qatar Sports’a transfer oldu.

Bir dönem Türkiye’de Antalyaspor ve Konyaspor forması giyen Samuel Eto’o, Qatar Sports’a transfer oldu. Türkiye’de ilk olarak Antalyaspor’da oynayan ve geçtiğimiz sezon Konyaspor’da forma giyen dünyaca ünlü futbolcu Samuel Eto’o, Qatar Sports’a imza attı. 37 yaşındaki oyuncu, Katar ekibinde prim ve sponsorluk ücretleri hariç 10 ayda net olarak 5 milyon Euro (35 milyon TL) kazanacak. Diğer masraflar da eklenince Kamerunlu yıldızın 10 aylık maaşı 7.5 milyon Euro’yu bulacak. (51 milyon TL) Samuel Eto’o geçtiğimiz sezon Konyaspor formasıyla 13 maçta 6 gol ve 1 asistlik katkı sağlamıştı.

KATAR FUTBOLUNDAN BİLGİLER

Futbol, ​​Katar'daki en popüler spordur ve yerli halk ve göçmenler tarafından oynanır ve desteklenir. Ülkede iki profesyonel yerli futbol ligleri kadrosu var. Katar Yıldız Ligi olarak bilinen en üst seviye, son birkaç yılda çok sayıda genişleme geçirdi. 2009 yılında, lig ondan on ikiye kadar genişlemiş, ve yine Mayıs 2013'te iki kulüp tarafından genişletilerek, ilk bölümde toplam takım sayısını on dörte çıkarmıştır.  QSL maçlarına katılım, takımların popülaritesine bağlı olarak 2.000 ila 10.000 arasında değişmektedir. Katar hükümet bakanlıkları ve departmanları tarafından yürütülen 2014 anketinde, 1.079 katılımcının% 65'i bir önceki lig sezonunda bir futbol maçına katılmadıklarını belirtmiştir. 

Al Sadd, ülkenin en başarılı spor kulübüdür ve kıta kulübü yarışmasını iki ayrı kez kazanmıştır. Eski Real Madrid ve İspanya'nın golcü Raul Gonzalez, 2012 ve 2014 yılları arasında Al Sadd için oynadı ve Temmuz 2015'te kulüp eski FC Barcelona ve İspanya playmaker Xavi'nin imzasını açıkladı.

Katar'da oynamak için diğer ünlü futbolcular şunlardır: Pep Guardiola, Gabriel Batistuta, Fernando Hierro ve Ronald de Boer. 

Katar Millî Futbol Takımı'nın en büyük futbol takımı ödülü, Körfez Kupasını üç kez, 1992'de ve yine 2004 ve 2015'te kazandı. Gençlik ekibi, finalde Batı Almanya'yı 4-0 kaybettikleri 1981 FIFA Dünya Gençlik Şampiyonası finaline ulaştı. 

Katar, 1988 ve 2011 yıllarında AFC Asya Kupası'nı ağırladı. Aynı zamanda Körfez Kupasını üç kez ağırladı ve iki kez kupayı kazandı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN