Son dakika! Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle ilgili 7 gözaltı daha

Son dakika! Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle ilgili 7 gözaltı daha

Fenerbahçe-Beşiktaş maçında çıkan olaylarla ilgili 7 kişi daha gözaltına alındı.

Fenerbahçe-Beşiktaş maçında çıkan olaylarla ilgili 7 kişi daha gözaltına alındı. Dün olaylı derbiyle ilgili 32 kişi gözaltına alınmıştı. 32 taraftar nöbetçi savcının talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş, dün Ülker Stadı'nda karşı karşıya geldi. Tribünlerden atılan cisimler ve 57. dakikada çıkan olaylar nedeniyle maç tatil edildi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, atılan bir cisimle başından yaralandı.

"KARŞILIĞINI GÖRECEK"

Başbakan Binali Yıldırım cuma namazı çıkışı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde yaşanan olaylarla ilgili üzüntü duyduğunu dile getiren Yıldırım şu sözleri kaydetti:

"Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e yapılan saldırı kabul edilemez, şiddetle kınıyorum. Bu tip olaylar bazı provokasyonlarla gerçekleştiği yönünde geçmişten gelen tecrübeler var. Taraftarları futbolun keyfine varmaya davet ediyorum. Şiddetle kavgayla futbol olmaz. Futbol Federasyonu gerekli araştırmaları, soruşturmaları yapıyor. Ne gibi müeyyidesi varsa, sorumluluğu olanlar mutlaka karşılığını görecek."

"CANIM DEĞİL İÇİM ACIYOR"

Fenerbahçe ile oynanan derbide başından yaralanan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, olay sonrası ilk kez açıklama yaptı. Şenol Güneş şu ifadelerde bulundu:

"Her şey güzel başlamıştı" diyerek, maçın ilk anlarını özetleyen Şenol Hoca, "Saha, zemin her şey yolundaydı. Ancak ne olduysa, korner köşelerinde olaylar başladı. Yaralandığım esas olayda, Tolga'yı almak için yanına gittiğim anda kendimi birden yerde buldum. Zaten yaşananlar önemli değil artık... Mutlaka hızlı bir çözüm bulunması gerekiyor.

Bu bir milat olmalı... Benim Malatya ile maçım var. Beşiktaş taraftarı sahaya bir kağıt dahi atsa futbolcularımı 'Oynamıyorum' diyerek kenara gelmeliyiz. Geçmişteki taşları bir kenara bırakmamız lazım. Trabzonspor'a şöyle olmuş, Fenerbahçe böyleymiş, Beşiktaş ve Galatasaray bunu yapmış gibi sözlerin artık geride kalması lazım... Olanlar bana ve bize değil, Türk futboluna... Medyası, antrenörü, oyuncusu, futbolun bütün aktörleri bir araya gelip, ivedilikle bu soruna çare bulmamız lazım. Canım değil ama içim acıyor."

"KUMPAS VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, dün akşam Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olayla ilişkin "İstanbul'a indiğim anda şahit oldum. Bu futbol teröründen öte bir şey. Burada bir kumpas var. Tribünlerdeki bu terörü birileri organize etti. Bu kendiliğinden olan bir şey değil. Şenol Hoca'ya yapılanı affetmek mümkün değil" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN