Talisca'dan iyi haber! Yabancı kotasına takıldı

Talisca'dan iyi haber! Yabancı kotasına takıldı

Adı Manchester United ile anılan Anderson Talisca'nın İngiltere Futbol Federasyonu’nun uyguladığı, ‘Yabancı futbolcu kotası’na takıldığı öğrenildi.

Fanatik'in haberine göre, Kara Kartal’a sezon başında Benfica’dan kiralık olarak kazandırılan Anderson Talisca, Siyah-Beyazlı formayla ortaya koyduğu başarılı performansla yıldızını parlatırken 23 yaşındaki futbolcu için Manchester United’ın devreye girdiği öne sürülmüştü.

Benfica’dan 25 milyon Euro’luk satın alma opsiyonuyla 2 seneliğine kiralanan ancak ek olarak sözleşmesinde, ‘Bu teklif başka takımdan gelirse Benfica’nın satma hakkı var’ maddesi sebebiyle ortaya atılan Talisca’nın Ada yolunu tutabileceği iddiası gerçek çıkmadı.

YABANCI KOTASI'NA TAKILDI

Sambacı’nın, İngiltere Futbol Federasyonu’nun uyguladığı, ‘Yabancı futbolcu kotası’na takıldığı öğrenildi.

Premier Lig’de uygulanan kural sebebiyle yabancı futbolcular, ülke milli takımlarında yer almak zorunda. Ancak bu durum bile transfer için yeterli olmuyor. Bir oyuncunun, Ada yolunu tutabilmesi için ülkesinin milli takımında FIFA sıralamasındaki yerine göre belli oranda forma giymesi gerekiyor.

MADDE SADECE GENÇ OYUNCULAR İÇİN UYGULANIYOR

Brezilya, sıralamada ilk 10’da yer aldığı için bu ülkenin futbolcuları son 24 ayda yüzde 30 oranında milli takımıyla maça çıkmazsa İngiltere’ye transfer olamıyor. Talisca, Brezilya Milli Takımı’nda görev yapamadığı için bu kotaya takılıyor.

Manchester United’ın Anderson Talisca’yı kadrosuna katıp oynatabilmesi için İngiltere İçişleri Bakanlığı’ndan özel izin alması gerekiyor. Bunun için önce İngiltere Futbol Federasyonu’na başvurup Anderson Talisca’nın üstün bir yetenek olduğuna ikna etmesi sonrasında da dosyayı bakanlığa iletmesinden başka çaresi bulunmuyor. Ancak İngiliz kulüplerinin bu maddeyi sadece çok genç oyuncular için kullandığı biliniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN